Naslovnica Obavijesti Fina pokrenula ovršni postupak nad portalom Brotnjo.info

Fina pokrenula ovršni postupak nad portalom Brotnjo.info

Podijeli objavu

Na službenu mail adresu portala Brotnjo.info stigla je obavijest kako temeljem članka 3. Ovršnog zakona (NN 112/12, 25/13, 93/14, 55/16,73/17), točka 6., Fina (Financijska agencija) nas obavještava o pokrenutnom ovršnom postupku.

“Napominjemo da možete, sukladno članku 162. Ovršnog zakona, točna 2., nakon što primite rješenje o ovrsi, predložiti odgodu ovrhe iz razloga navedenih u članku 65. Zakona. O prijedlogu za odgodu ovrhe podnesenom u roku za žalbu protiv rješenja o ovrsi sud će odlučiti u roku od 8 dana i, ako prihvati taj prijedlog, rješenje o odgodi odmah dostaviti Agenciji u pisanom otpravku, a u slučaju potrebe priopćiti i telefaksom, elektroničkom poštom ili na drugi pogodan način.” – stoji u mailu kojega potpisuje Tomislav Horvat iz Sektora financijskih i elektroničkih usluga.

Naravno radi se o prijavari, a tim povodom oglasila se i Fina čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

Obavještavamo javnost da elektronička poruka pod nazivom “Elektronička obavijest o pokretanju ovršnog postupka”, koja je u proteklih nekoliko sati odaslana s različitih adresa elektroničke pošte, nije kreirana i poslana iz sustava Financijske agencije, već se radi o poruci nepoznatog porijekla koja sadrži netočne podatke. Ovim putem pozivamo sve primatelje ove i sličnih poruka da ih ne otvaraju niti po njima postupaju.

Financijska agencija šalje obavijesti o ovrsi isključivo sukladno zakonskom propisu, putem pružatelja poštanskih usluga. Prema potrebi, Fina kontaktira primatelje te dostavlja određene podatke i putem elektroničke pošte, međutim, ističemo da je sva službena Finina korespodencija elektroničkom poštom moguća isključivo s internet domene fina.hr.

Navedena poruka i njoj slične spadaju u malicioznu phishing kampanju, a poruke su lažnog sadržaja i konstruirane od javno dostupnih podataka, stoji u priopćenju Fine.