Naslovnica SERVISNE INFORMACIJE Zbog snijega veliki problemi u prometu

Zbog snijega veliki problemi u prometu

Podijeli objavu

U Istri, Lici, Gorskom kotaru, te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj zbog ugaženog ili razmočenog snijega na većini su cesta zimski uvjeti.

Promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Trenutno nema slobodnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Istri, Rijeci i Dalmaciji i obratno.

Zbog snijega, kiše i olujnog vjetra na dionici autoceste A1 od tunela Sveti Rok do vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine na 40 km/h.

Zbog opasnosti od tuče na dionici autoceste A1 između čvorova Prgomet i Bisko vozi se uz ograničenje brzine na 40 km/h.

Zbog niskih je temperatura na vlažnim dijelovima kolnika moguća poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Obavezna uporaba zimske opreme je i u svim općinama i gradovima u prstenu grada Rijeke: grad Kraljevica, Bakar i Kastav, općina Čavle, Jelenje, Viškovo, Klana, Matulji, te zaleđe grada Opatije, općine Lovran I Moščenićke Drage. Zimski uvjeti su i na području Učke i Ćićarije.

Iz HAK-a vozače pozivaju da prilagode brzinu vožnje uvjetima na cestama, izbjegavaju nagla kočenja i održavaju siguran razmak između vozila.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su:

  • dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica-Delnice,
  • dionica Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Zabrana prometa za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i moticikle):

  • dionici Jadranske magistrale (DC8) između Senja i Karlobaga

Zabrana prometa za I. i II. skupinu (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, moticikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom):

  • na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Senja;
  • na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika.

 

IZVORBrotnjo.info
Podijeli objavu