Naslovnica SERVISNE INFORMACIJE Problemi u prometu: Snijeg i bura zatvorili autocestu

Problemi u prometu: Snijeg i bura zatvorili autocestu

Podijeli objavu

Za sav promet zatvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Otočac i Perušić u smjeru Dubrovnika, zbog prometne nesreće na 153. km. Obilazak je državnom cestom DC50. U smjeru Zagreba prometuje se bez posebnih ograničenja.

Od 09,30 sati ukinuti su zimski uvjeti na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva no dionica Kikovica-Delnice otvorena je samo za osobna vozila, zbog vjetra. Obilazak između Kikovice i Delnica za ostale skupine vozila je starom cestom cestom kroz Gorski kotar na kojoj su ukinuti zimski uvjeti (DC3).

Snijeg pada u Lici i Gorskom kotaru, u većem dijelu ostatka zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše. Zimski su uvjeti na većini državnih i županijskih cesta u Lici i Gorskom kotaru. U priobalju puše jak vjetar, mjestimice sa olujnim udarima. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, i obrnuto.

Za sve skupine vozila zatvorene su:
  • dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak samo za osobna vozila, uz obaveznu zimsku opremu, je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog-DC50 i DC27, dok ostala vozila mogu prometovati preko Kistanja i Knina);
  • DC218 Užljebić-Dobroselo-Mazin-Bruvno.

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvoreni su:

  • dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica;
  • dionica Jadranske magistrale između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8);
  • Paški most;
  • DC27 Gračac-Zaton Obrovački;
  • DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na autocesti A7 Draga-Šmrika i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I i II. skupina).

IZVORHAK
Podijeli objavu