Naslovnica POLITIKA Vlada HNŽ usvojila Nacrt Proračuna za 2018. godinu u iznosu od 207.993.182,00...

Vlada HNŽ usvojila Nacrt Proračuna za 2018. godinu u iznosu od 207.993.182,00 KM.

Podijeli objavu

Na današnjoj 63. sjednici, Vlada Hercegovačko – neretvanske županije usvojila je najznačajnija financijska dokumenta: Prijedlog Izmjena i dopuna Proračuna HNŽ za 2017. godinu i Nacrt Proračuna HNŽ za 2018. godinu, te Dokument okvirnog Proračuna HNŽ za razdoblje 2018.-2020. godina.

Članovi Vlade izrazili su zadovoljstvo učinjenim pozitivnim pomacima kada su u pitanju županijske financije, što je još jedan od pokazatelja kvalitetnog rada i planiranja.

Opredijeljenost Vlade da, nakon što je uspješno stabilizirala javne financije, napore usmjeri ka značajnijem poticanju gospodarstva i stvaranju nove vrijednosti i radnih mjesta, potvrđena je i u danas usvojenom Dokumentu okvirnog Proračuna za razdoblje 2018.-2020. godina.

Tijekom rasprave o Prijedlogu Izmjena i dopuna Proračuna HNŽ za 2017. godinu koji je usvojen u iznosu od 209.781.624,00 KM, istaknuto je kako je dosljedna provedba mjera štednje i racionalno upravljanje javnim prihodima prvi put omogućilo ostvarenje značajnog viška sredstava u Proračunu.

Potvrđujući i ovom prigodom prioritet koji Vlada daje infrastrukturnim projektima u općinama, obrazovanju, znanosti, zdravstvu, socijalnoj skrbi, kulturi i športu- višak ostvarenih sredstava u najvećoj mjeri raspodijeljen je općinama za komunalnu i cestovnu infrastrukturu, visokoškolskim i znanstvenim ustanovama, zdravstvenim ustanovama i staračkim domovima, te kulturnim i športskim institucijama. Na poseban način naglašeno je kako je Vlada značajan dio suficita usmjerila i ka razvojnoj sastavnici Proračuna još snažnije potičući gospodarstvo, poljoprivredu i turizam. Također, dio sredstava namijenjen je za rješavanje problema kojemu je Vlada od početka mandata dala veliku pozornost odnosno izmirenje obveza za izvršne sudske presude.

Pozitivna financijska kretanja jasno se ogledaju i u Nacrtu Proračuna za 2018. godinu koji je Vlada usvojila u iznosu od 207.993.182,00 KM.

Uz to, Vlada je usvojila i Nacrt Zakona o izvršenju Proračuna HNŽ za 2018. godinu.

Vlada je donijela i rješenja kojima je imenovala upravna vijeće više zdravstvenih ustanova na području HNŽ, priopćeno je.

IZVORBrotnjo.info
Podijeli objavu