Naslovnica Nekategorizirano Vremenska prognoza za vikend i prvi dio sljedećeg tjedna

Vremenska prognoza za vikend i prvi dio sljedećeg tjedna

Podijeli objavu

Tijekom subote nad našim područjem biti će nešto više oblaka s kratkotrajnom kišom i pljuskovima uz povremena sunčanja razdoblja.

U nedjelju će vrlo jak frontalni sustav koji sa sobom nosi polarni zrak ući u Sredozemlje što će uvjetovati stvaranje ciklone i njezino djelovanje na vrijeme u našoj regiji, piše facebook stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

U ovakvim okolnostima između nedjelje i iduće srijede treba svakako upozoriti na mogućnost izraženijeg grmljavinskog nevremena uz obilne oborine i mogućnosti za lokalna plavljenja, pogotovo na Jadranu, obalnim područjima Crne Gore, Hercegovini, jugozapadnoj Bosni, i Makedoniji.

Uz dotok hladnijeg zraka između noći na ponedjeljak i srijede u gorju će pasti obilan snijeg, osobito gorska područja zapadne i jugozapadne Srbije, Bosne i Hercegovine visoka gorska područja Crne Gore, gorska područja Hrvatske ( Lika i Gorski kotar ). U prosjeku može pasti od 20 do 50 cm snijega lokalno ponegdje i više.

Najobilniji snijeg pasti će na visinama od 1100 mnv. i većim nadmorskim visinama.

Uz to, snijeg će se kombinirati sa kišom, ovdje se samo lokalno može stvoriti vlažan tanji snježni pokrivač od 1 do 10 cm najviše do 15 cm.

U spomenutom razdoblju očekuje se vjetrovito vrijeme, tako da će tijekom nedjelje zapuhati jak povremeno olujni južni i jugozapadni vjetar.

Između ponedjeljka i srijede vjetar će posvuda okretati na umjeren i jak, povremno olujni istočnjak, jugoistočnjak i sjeveroistočnjak.

IZVORBrotnjo.info
Podijeli objavu