Naslovnica POLITIKA Čović u Stuttgartu razgovarao s predsjednikom Vlade pokrajine Baden-Württemberg, a potom je...

Čović u Stuttgartu razgovarao s predsjednikom Vlade pokrajine Baden-Württemberg, a potom je obišao Hrvatsku katoličku misiju

Podijeli objavu

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović sastao se u odvojenim susretima u Stuttgartu s g. Fritzom Kuhnom, gradonačelnikom Stuttgarta, te g. Winfriedom Kretschmannom, predsjednikom Vlade pokrajine Baden-Württemberg.

Predsjedatelj Čović ih je informirao o trenutačnom stanju u BiH, te o njezinom napretku na putu euroatlantskih integracija. Istaknuo je ovom prigodom uvjerenje kako će BiH početkom sljedeće godine dobiti status zemlje kandidata za članstvo u EU, te im zahvalio za svu potporu koju je Njemačka pružila BiH na ovome putu.

Nakon ovih sastanaka, dr. Čović je obišao Hrvatsku katoličku misiju u Stuttgartu, te se upoznao s njezinim djelovanjem. Hrvatska katolička misija u Stuttgartu jedna je od najstarijih hrvatskih katoličkih misija u Njemačkoj, osnovana 1. svibnja 1958. godine. Osim rasta i razvoja duhovnoga života i održavanja bogoslužja, svećenici i njihovi suradnici bave se socijalnim, kulturnim, društvenim i sportskim djelovanjem.

IZVORBrotnjo.info
Podijeli objavu