Naslovnica POLITIKA NEŠTO SE VELIKO PRIPREMA U BIH Po povratku iz Vatikana kardinal Puljić...

NEŠTO SE VELIKO PRIPREMA U BIH Po povratku iz Vatikana kardinal Puljić posjetio Čovića

Podijeli objavu

Danas su se u predsjedništvu BiH susreli nadbiskup Vrhbosanske biskupije uzoriti kardinal Vinko Puljić i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović.

Na početku susreta kardinal Puljić je prenio pozdrave dr. Čoviću koje mu je uputio papa Franjo.

Tema sastanka bio je o položaj Hrvata – katolika u Bosni i Hercegovini, kako na pastoralnom – vjerskom, tako i na političkom planu.

Dr. Čović je informirao kardinala o političkim aktivnostima na unapređenju pozicije Hrvata u BiH, te istaknuo neophodnost jačanja zajedništva između Hrvata – katolika, kao i saradnje između svih vjerskih, društvenih, političkih i intelektualnih sastavnica.

Zajednički je konstatirano kako svi konstitutivni narodi u BiH nisu podjednako zaštićeni, te su neophodne promjene koje promoviraju pravičnu organizaciju, institucionalnu arhitekturu i odnose temeljene na jednakosti građana i ravnopravnosti konstitutivnih naroda.

Kardinal Puljić iz Rima: Vatikan gleda na opstanak Hrvata kao na opstanak katoličke crkve na prostoru BiH

Razgovarano je i o promjeni Izbornoga zakona. Istaknuto je kako je Izborni zakon potrebno mijenjati da bi se zakonski onemogućile manipulacije u procesu izbora političkih predstavnika Hrvata, a potom i u procesu formiranja vlasti na svim razinama.

Na kraju susreta sagovornici su pozvali sve relevantne aktere u zemlji na dobronamjerno i proaktivno uključenje u rješavanje ove problematike, kako bi se konačno osigurali preduvjeti za izgradnju uspješnije i bolje BiH – priopćeno je iz Predsjedništva BiH.