Naslovnica GOSPODARSTVO VIDEO: “Nazadna” Republika Srpska ima više kilometara autoceste od “napredne” Federacije BiH

  VIDEO: “Nazadna” Republika Srpska ima više kilometara autoceste od “napredne” Federacije BiH

  Podijeli objavu

  Danas će u promet biti puštena završena poddionica autoceste “9. januar” Banja Luka – Doboj u dužini od 10 kilometra između petlje Mahovljani i Drugovića.

  Na otvaranju ove dionice uz entitetske dužnosnike iz RS-a nazočit će i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

  Iz poduzeća „Autoputevi RS“  ranije je priopćeno kako su novoizgrađenu dionicu odlučili pustiti u promet i prije završetka cijele dionice od Banje Luke do Prnjavora da bi vozačima bilo olakšano putovanje na ovoj relaciji, imajući u vidu da će izbjeći vožnju magistralnom cestom preko prijevoja Tutnjevac kojim je prometovanje u zimskim uvjetima posebno problematično.

  Cijela dionica od Banje Luke do Prnjavora bit će duga oko 35 kilometara.  Inače, šrošle godine u promet je puštena dionica autoceste od Doboja do Prnjavora u dužini od oko 36 kilometara.

  Za to vrijeme u „naprednijem“ dijelu BiH, Federaciji, u promet nije pušten niti jedan kilometar novoizgrađene autoceste. Ono što se radi i gradi je dionica oko Zenice, dok se gradnja autoceste prema Mostaru najavljuje godinama.

  Tako će „nazadna“ Republika Srpska, nakon što do proljeća sljedeće godine dovrši preostalu poddionicu do Doboja imati 104 kilometra autoceste, dok „napredna“ Federacija BiH ima 92 kilometra autoceste.

  Podijeli objavu