Naslovnica GOSPODARSTVO HT ERONET darovao Sveučilištu ICT laboratorij

  HT ERONET darovao Sveučilištu ICT laboratorij

  Podijeli objavu

  Na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru svečano je otvoren ICT laboratorij koji je opremio HT ERONET.

  Rezultat je to iznimne suradnje Sveučilišta u Mostaru i HT ERONET-a, koja počiva na načelima međusobnog razumijevanja, zajedničkim interesima i aktivnostima usmjerenim na razvoj i unapređenje STEM znanja studenata, te procesu digitalne transformacije društva u cjelini. Opremanje HT ERONET ICT laboratorija, u okviru Sveučilišta, temeljna je pretpostavka za stjecanja novih i poboljšanja postojećih IT znanja studenata, kroz različite edukativne aktivnosti. Slijedi i besplatan Wi-Fi u sveučilišnom kampusu.

  Na svečanosti nazočnima su se obratili rektorica Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Ljerka Ostojić i član Uprave HT ERONET-a, izvršni direktor za nepokretnu mrežu Tomislav Ruk:

  „Današnji događaj je obilježavanje dovršetka još jednog projekta. Otvaranjem ovog laboratorija, ispunjeni su infrastrukturni uvjeti za održavanje različitih edukativnih sadržaja.

  Ulazak u segment ICT usluga, ulaganja u infrastrukturu podatkovnih centara, predstavljao je HT ERONET-u veliki izazov u segmentu potrebnih znanja. Razvoj novih usluga, njihov plasman na tržište, te preuzimanje konzultantske uloge za dio korisnika bez potrebnih znanja, definirao je potrebu za kadrovima sa specifičnim znanjima.

  S obzirom na specifičnost trenutačne situacije, HT ERONET je odabrao bazni pristup u rješavanju izazova ulaganjem u nove generacije.

  Suradnja s Fakultetom strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru bio je prvi korak. Naime, otvaranjem Eronet Cloud platforme za studente, omogućili smo studentima stjecanje nužnih iskustava u cloud okruženju, s kojim će se zasigurno susresti završeni studenti u svome prvom zaposlenju. Završeni studenti sa stručnim kompetencijama, te potrebnim iskustvom u cloud okruženju sjajan su resurs u ubrzanju digitalne transformacije društva.

  Zahvaljujemo i tvrtki Microsoft u BiH, koja je jedan od inicijatora za opremanje laboratorija. Stručno osoblje Microsofta, će u razdoblju koje slijedi, vlastitim programima Microsoft Skills centra osigurati edukacijski sadržaj za sve zainteresirane studente. Ovi sadržaji u potpunosti prilagođeni potrebama BiH tržišta, a tvrtka Microsoft kao nositelj programa, jamac je da će studentima biti ponuđena znanja visoke razine“, kazao je Ruk.

  Rektorica Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Ljerka Ostojić, naglasila je:

  „Ovaj projekt ima za krajnji cilj pružiti svim studentima Sveučilišta, kao i svršenim studentima te nezaposlenim na Zavodu za zapošljavanje dodatnu vrijednost, jer će svi oni upravo na ovome mjestu besplatno pohađati najtraženije Microsoftove programe obuke i steći vrijedne certifikate kao potvrdu dodatno usvojenih znanja i vještina. Na ovaj način upotpunit će znanja stečena na svojim fakultetima, a nadamo se i samim time povećati svoje prilike za zapošljavanje. Stoga želim pohvaliti i suradnju  Microsofta BiH i Sveučilišta u Mostaru, te zahvaliti našem profesoru dr. Milenku Obadu na ustrajnosti i koordinaciji aktivnosti ovoga projekta.

  Realizacija ovog projekta tehnički je omogućena zahvaljujući srdačnoj potpori HT ERONET-a, jer je opremanje novog ICT laboratorija bila temeljna pretpostavka za stjecanje novih i poboljšanje postojećih IT znanja. Stoga veliko hvala Upravi HT ERONET-a na čelu s gosp. Vilimom Primorcem“.

  No, suradnja HT ERONET-a i Sveučilišta neće stati na ovome.

  Prvi u nizu mini-projekata će biti besplatna Wi-Fi usluga na području kampusa u Mostaru za sve studente Sveučilišta u Mostaru.  Početkom sveučilišne godine, HT ERONET postavit će potrebnu opremu o čemu će studenti biti pravodobno informirani. Uz to, HT ERONET ostaje otvoren za sve aktivnosti u segmentu digitalne transformacije društva u cjelini. U tijeku je niz otvorenih projekata s različitim poslovnim inkubatorima, a prve rezultate, iskazane modernim uslugama,  mogu se očekivati krajem tekuće i početkom iduće godine.