Naslovnica CRKVA FOTO Međugorski župnik fra Marinko Šakota na misi u Dubrovniku: Budite strogi...

FOTO Međugorski župnik fra Marinko Šakota na misi u Dubrovniku: Budite strogi prema sebi, a velikodušni prema drugima

Podijeli objavu
Foto: Dubrovačka Biskupija

Misno slavlje u 9 sati u nedjelju, 17. rujna u Biskupijskom svetištu Gospe od Milosrđa u Dubrovniku gdje su vjernici iz cijelog Dubrovnika, biskupije, doline Neretve te iz Hercegovine došli iskazati štovanje moćima tijela drugog hrvatskog sveca sv. Leopolda Bogdana Mandića, predvodio je fra Marinko Šakota, župnik župe sv. Jakova iz Međugorja. Na misi je pjevao zbor mladih pod vodstvom Željane Lučić.

U propovijedi je međugorski župnik izdvojio nekoliko izjava sv. Lepolda te na temelju njih potaknuo okupljene da se u njima dogodi stvarna preobrazba i da jače žive svoj kršćanski život. Jedna od tih rečenica je „Budi strog prema sebi, a širok prema drugima“, prenosi portal Dubrovačke Biskupije.

Propovjednik je primijetio kako se često događa obrnuto odnosno da smo milosrdni prema sebi i sebe opravdavamo u svim situacijama, a za druge nikad ne nalazimo opravdanja. „Sv. Leopold nas poziva raditi na svom srcu, upoznati sebe“, kazao je. Preporučio je vjernicima da izaberu put odricanja, posta i zahvalnosti, pa će onda vidjeti kako im puno toga što imaju zapravo ne treba, da puno mogu darivati drugima, a kroz takav način života mogu otkrivati dublje i bolje svoju obitelj, druge ljude, svijet.

Vjernici su u velikom dolazili u Gospino polje privučeni događajem dolaska relikvija sv. Leopolda u Dubrovnik, što je povijesni događaj, ali i noseći s povjerenjem njemu svoje muke i probleme, svoje zahvale.

Svi hodočasnici za uspomenu na ovaj događaj dobili su sličicu, a mogli su uzeti i svijeću sa slikom sv. Leopolda.

Fotografije iz Dubrovnika možete pogledati na OVOM LINKU