Naslovnica CRKVA Mjesec rujan u Međugorju

Mjesec rujan u Međugorju

Podijeli objavu
Foto: Medjugorje.hr

Od početka mjeseca rujna u Međugorje su hodočastile skupine hodočasnika iz: Njemačke, Austrije, Engleske, SAD-a, Irske, Italije, Francuske, Poljske, Latvije, Ukrajine, Slovačke, Češke, Libanona, Indonezije, Španjolske, Koreje, Švicarske,  Rumunjske,  Južne Afrike, Njemačke, Belgije, Malte, Latvije, Argentine, Indonezije, Slovenije,  Portugala, Mađarske, Nizozemske, Brazila, Južne Afrike te Hrvatske i Bosne i Hercegovine.  

Od 1. rujna u Međugorju je promijenjena satnica molitveno-liturgijskog programa. Novi raspored molitvenog programa traje do 31. svibnja 2018. godine. Molitva krunice u župnoj crkvi od 1. rujna počinje u 17, a sv. misa u 18 sati. Nakon mise slijedi uobičajeni molitveni raspored, ovisno o danu u tjednu.

Mnogi hodočasnici prilikom dolaska u Međugorje ističu kako ih se najviše dojmila pobožnost klanjanja Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.  Klanjanje je u Međugorju utorkom i subotom od 21 do 22 sata, te četvrtkom nakon večernje svete mise. Pobožnost Križnog puta na Križevcu petkom je u 14, a molitva krunice na Podbrdu nedjeljom također u 14 sati. Sveta misa na hrvatskom jeziku u 13 sati slavi se samo subotom.

U Međugorju je 10. rujna  proslavljen blagdan Uzvišenja križa Kristova koji se u međugorskoj župi tradicionalno slavi prve nedjelje nakon blagdana Male Gospe.

Fra Antonio Šakota predslavio misno slavlje na Križevcu

IZVORMedjugorje.hr
Podijeli objavu