Naslovnica POLITIKA Vlada Republike Hrvatske objavila detaljan protokol današnjeg Plenkovićeva posjeta BiH

Vlada Republike Hrvatske objavila detaljan protokol današnjeg Plenkovićeva posjeta BiH

Podijeli objavu

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković boravit će u posjetu Bosni i Hercegovini, u subotu, 2. rujna 2017. godine te će tom prigodom posjetiti Žepče, Tuzlu i Orašje gdje će razgovarati s predstavnicima državnih i lokalnih vlasti o razvojnim projektima koje sufinancira Vlada Republike Hrvatske.

Tijekom posjeta uz predsjednika Vlade RH bit će Dragan Čović, predsjedatelj Predsjedništva BiH.

U 14.35  sati predsjednik Vlade Andrej Plenković u Žepču će se  sastati s načelnikom Općine Žepče Matom Zovkom u Uredu općinskog načelnika (Ulica Stjepana Radića 2).

Predsjednik Vlade u 15.05 sati posjetit će Katolički školski centar “Don Bosco” (Ulica Stjepana Radića bb).

U 17.00 sati predsjednik Vlade Plenković obići će gradilište Hrvatskoga kulturnog centra “Sv. Franjo” u Tuzli (Franjevačka), za čiju je izgradnju dio sredstava izdvojila i Vlada Republike Hrvatske. Izgradnja Hrvatskoga kulturnog centra u Tuzli dobit će se prostor koji bi zadovoljio potrebe kulturnih manifestacija koje organizira Franjevački samostan.

Oko 17.10 sati predsjednik Vlade obići će školski “etno kutak” Katoličkoga školskog centra u Tuzli (Klosterska 10), nakon čega će se susresti s članovima Koordinacije hrvatskih i katoličkih udruga Tuzlanske županije te predstavnicima Hrvata iz društvenog, političkog, gospodarskog i kulturnog života Tuzle.

U 17.45 sati u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Tuzli (Kazan mahala 1) predsjednik Vlade sastat će se s generalnim konzulom Ivanom Bandićem i djelatnicima Generalnog konzulata Republike Hrvatske.

Izjave za medije predviđene su po završetku posjeta Tuzli.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković nazočit će u Orašju u 20.00 sati svečanom otvorenju “22. Dana hrvatskoga filma”, čiji je pokretač i dugogodišnji organizator velikan hrvatske filmske scene, glumac Ivo Gregurević.

Republika Hrvatska kroz svoje institucije, a u suradnji s predstavnicima hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, snažno podupire ključne društvene, kulturne i gospodarske aspekte života Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Uz predsjednika Vlade bit će državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.