Naslovnica GOSPODARSTVO Hrvatska dobila svoj Gardaland: U Biogradu na Moru sinoć svečano otvoren Fun...

  Hrvatska dobila svoj Gardaland: U Biogradu na Moru sinoć svečano otvoren Fun park Mirnovec

  Podijeli objavu

  Fun park Mirnovec – najveća investicija u industriji zabave u Hrvatskoj, vrijedna 15 milijuna eura, svečano je otvoren u četvrtak navečer, dva tjedna nakon što je bio probno otvoren, a nazočni ministar državne imovine Goran Marić istaknuo je da je riječ o primjernu odnosu lokalne samouprave prema investitorima.

  Na svečanosti je bio i vlasnik tvrtke Mirnovec Franjo Koletić, a ministar državne imovine Goran Marić izrazio je zadovoljstvo zbog te investicije rekavši kako bez investicija nema ni zaposlenosti, prenosi Jutarnji.hr.

  “Teško me je oduševiti, ali sam prilično oduševljen kada vidim ovakvu investiciju jer bez investicije nema zaposlenosti. A svaka nova investicija potiče zaposlenost”, izjavio je ministar Marić.

  Prvi tematsko-zabavni park u Hrvatskoj za djecu i odrasle građen je po uzoru na poznate svjetske centre adrenalinske zabave. Prostire se na 45.000 metara četvornih, a dizajnirao ga je talijanski arhitekt Franco Barazzoni, jedan od najboljih i najpoznatijih arhitekata za zabavne parkove u svijetu.

  U Fun parku Mirnovec radi 120 ljudi, od toga 20 stalno, a ostala radna popunjavaju studenti i sezonski radnici. Park je podijeljen u tri cjeline –  Divlji zapad, Svemir i Gusarski grad,  svaka cjelina kombinacija je atrakcija i igara sa sadržajima namijenjenima djeci, tinejdžerima i cijelim obiteljima, a ukupno je 30-ak atrakcija. Smješten je u Biogradu na Moru između Šibenika i Zadra.