Naslovnica Obavijesti Preporuka: Na put krećite rano ujutro ili kasno poslijepodne

Preporuka: Na put krećite rano ujutro ili kasno poslijepodne

Podijeli objavu

Na cestovnim pravcima u Bosni i Hercegovini, ovoga jutra prometuje se neometano, uz povoljne uvjete za vožnju.

Promet vozila u jutarnjim satima, pojačan je u gradskim centrima, dok se na ostalim dionicama prometuje umjerenim intenzitetom.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporuča se da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima, a ukoliko se ipak putuje tijekom dana, da se prave češće pauze.

Savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, obvezno držanje odstojanja između vozila, te izbjegavanje rizična pretjecanja.

Pojačan promet vozila i duža zadržavanja bilježe se na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Doljani i Izačić. Na ostalim graničnim prijelazima, trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Pojačan promet u smjeru mora, Jadranskoj magistrali i na prilazima turističkim središtima

Zbog vrlo gustog prometa na autocesti A6 Rijeka-Zagreb pred naplatom Oštrovica u smjeru Rijeke kolona vozila je oko 500 m.

Vrlo je gust promet i na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca u smjeru mora. Pred naplatom Lučko u oba smjera nema dužih čekanja.

Na većini cesta vozi se uz povoljne vremenske uvjete. Pojačan promet tijekom dana očekujemo na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, gradskim cestama i obilaznicama, Jadranskoj magistrali (DC8), na prilazima turističkim središtima duž obale, u trajektnim lukama i pristaništima te na graničnim prijelazima osobito sa Slovenijom te Bosnom i Hercegovinom, priopćeno je iz HAK-a.