Naslovnica GOSPODARSTVO Ponovljeni natječaj: Hering ovoga puta nije dostavio ponudu za gradnju dionice Počitelj...

  Ponovljeni natječaj: Hering ovoga puta nije dostavio ponudu za gradnju dionice Počitelj – Zvirovići!?

  Podijeli objavu

  Danas je u sjedištu JP Autoceste FBiH d.o.o. u Mostaru obavljeno javno otvaranje ponuda za izgradnju autoceste na Koridoru Vc, dionica Počitelj – Bijača, poddionica Počitelj – Zvirovići.

  Rok za dostavljanje ponuda je bio 17.07.2017. godine do 13 sati. Ponude za izgradnju poddionice Počitelj-Zvirovići predale su sljedeće kompanije: China Gezhouba Group Company Limited (Kina), Joint Venture: Strabag AG and Euro – Asfalt d.o.o. (Austrija i BiH), Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S. (Turska), Joint Venture: Fernas & Ozgun Insaat (Turska), Consortium: Azvirt Limited Liability Company and Power Construction Corporation of China Ltd (Azerbejdžan i Kina).

  Nakon otvaranja ponuda, JP Autoceste FBiH d.o.o Mostar će detaljno provjeriti pristiglu dokumentaciju, te potom izabrati izvođača radova s kojim će biti potpisan ugovor za izvođenje spomenutih radova.

  Poddionica Počitelj – Zvirovići duga je 11,75 km, a najznačajniji objekti na poddionici su most Počitelj (945 m), petlja s naplatnim mjestom i pristupnim prometnicama do regionalne ceste Buna – Domanovići i magistralne ceste M-17, tri vijadukta, tunel i otvorena trasa.

  Procijenjena vrijednost radova iznosi 100 milijuna eura. Predviđeni rok izgradnje je 30 mjeseci. Izgradnja poddionice financira se iz sredstava osiguranih u okviru ugovora o zajmu sklopljenog s Europskom investicijskom bankom (EIB), priopćeno je iz Autoceste FBiH d.o.o. Mostar.

  Iako je bilo za očekivati da se na natječaj javi i Hering iz Širokog Brijega, jer su u zajedničkom konzorciju s Viaduktom na natječaju 2015. godine bili najpovoljniji, to ova renomirana tvrtka nije učinila. Podsjećamo, Hering je izgradio most Studenčicu, jedan od najzahtjevnijih objekata na koridoru Vc.

   

  IZVORBrotnjo.info
  Podijeli objavu