Naslovnica POLITIKA Novo ludilo iz Sarajeva: Traže od Hrvatske da zaustavi izgradnju Pelješkog mosta

Novo ludilo iz Sarajeva: Traže od Hrvatske da zaustavi izgradnju Pelješkog mosta

Podijeli objavu

Zastupnici u Zastupničkom domu Parlamenta BiH na jučerašnjem cjelodnevnom zasjedanju između ostalog su zaključili da se Hrvatskoj pošalje nota o obustavi svih radova na izgradnji Pelješkog mosta dok se ne postigne obostrana suglasnost.

Usvojena je inicijativa zastupnice Hanke Vajzović (DF) o narednim koracima koje je potrebno poduzeti, prenosi Klix.ba.

“Zadužuje se Vijeće ministara BiH da pripremi i najkasnije do sljedeće sjednice Zastupničkog doma PSBiH svim zastupnicima dostavi cjelovito i detaljano izvješće o aktivnostima vezanim za izgradnju Pelješkog mosta i događanjima u vezi s izgradnjom mosta na Savi kod Svilaja”.

Usvojen je zaključak da Vijeće ministara BiH dostavi sve sporazume – ugovore ili druga akte potpisana od BiH, a vezano za granicu BiH i Hrvatske, kao i za izgradnju i odobrenje aktivnosti izgradnje mosta Pelješac.

Zaključeno je da se Republici Hrvatskoj uputi nota da se obustave sve aktivnosti Republike Hrvatske u vezi sa izgradnjom mosta Pelješac dok se ne postigne potpuna obostrana suglasnost, kao i da se sve nadležne institucije za ovo pitanje aktivno uključe u ove aktivnosti.

Na kraju, usvojen je i zaključak u kojem se Ministarstvo komunikacija i prometa BiH zadužuje da prati aktivnosti oko ovog pitanja i o tome izvještava PSBiH.

IZVORBrotnjo.info
Podijeli objavu