Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Stiže li kiša u Hercegovinu?

  Stiže li kiša u Hercegovinu?

  Podijeli objavu

  Nakon izrazito vrućih dana, izgleda da nam stiže osvježenje. Prema pisanju facebook stranice Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna koju uređuje prof. Zoran Zadro, u razdoblju od 1. do 4. srpnja očekuje se drastična promjena vremena.

  Danas i sljedećih dana dolaskom svježijeg zraka nad vlažnu i zagrijanu podlogu postojati će idealni uvjeti za nastanak lokalnih snažnih grmljavinskih oluja.

  Potkraj dana, u noći na subotu i subotu na kopnu Hrvatske sjevernom Jadranu, Bosni i Srbiji, uz kišu, pljuskove i grmljavine biti će lokalno izraženog olujnog nevremena.

  Pri tome su mogući obilni pljuskovi, grad (tuča), intezivna grmljavina, prolazno vrlo jak vjetar i lokalna pojava bujičnih poplava.

  U nedjelju i ponedjeljak upozorenje na lokalno olujno nevrijeme (obilni pljuskovi, grad, jak vjetar intezivna grmljavina i lokalne bujične poplave ) odnosi se na Bosnu, Srbiju, Kosovo te sjever i središnji dio Crne Gore i Makedonije.

  Lokalnih kratkotrajnih pljuskova i nepogoda moglo bi biti i u područjima srednje i južne Dalmacije, obalnih područja Crne Gore i u Hercegovini.

  Nepogode će ovdje biti rjeđa pojava, ali nije nemoguće da se dogode. Budući da se radi o lokalnim procesima, neće svako područje regije biti jednako pogođeno.

  IZVORBrotnjo.info
  Podijeli objavu