Naslovnica DRUŠTVO OV Čitluk: Šteta od mraza na poljoprivrednim kulturama 3.906.825,56 KM

OV Čitluk: Šteta od mraza na poljoprivrednim kulturama 3.906.825,56 KM

Podijeli objavu

Jučer je u Maloj dvorani Kulturno-informativnog centra održana sedma redovita sjednica Općinskog vijeća Čitluk.

Vijećnicima OV Čitluk  informaciju o radu PS Čitluk prezentirao je zapovjednik Željko Ostojić, nakon čije je prezentacije načelnik općine Čitluk Marin Radišić pohvalio suradnju Općine Čitluk i PS Čitluk, a vijećnici pohvalili rad PS Čitluk.

O provedenoj procijeni šteta nastalim na poljoprivrednim kulturama uslijed niskih temperatura u razdoblju od 19. – 22.04.2017. godine Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih i drugih nepogoda vijećnike je informiralo putem Elaborata o procijenjenoj šteti od niskih temperatura mraza od 19. – 22.04.2017. godine. Na 7. sjednici OV Čitluk elaborat je prezentirao Ivan Iko Ostojić, član Općinskog povjerenstva, a Ostojić je u svom izlaganju naglasio da je Povjerenstvo utvrdilo štetu u iznosu 3.906.825,56 KM, od toga 3.379.665,56 KM u vlasništvu fizičkih osoba, a u vlasništvu pravnih osoba 527.160,00 KM. Općinsko povjerenstvo za procjenu štete zaprimilo je ukupno 1001 prijavu- zahtjev za procjenu šteta na poljoprivrednim kulturama.

Vijećnici OV Čitluk na jučerašnjoj sjednici dali su svoju suglasnost na imenovanje članova tijela upravljanja u Srednjoj školi dr. fra Slavka Barbarića, Osnovnoj školi fra Didaka Buntića, Osnovnoj školi Bijakovići, Osnovnoj glazbenoj školi Brotnjo i u Dječjem vrtiću Čitluk.

Za članove Školskog odbora SŠ dr. fra Slavka Barbarića imenovani su: Boško Pehar, Diana Prskalo, Ivan Dugandžić (predstavnici Osnivača), Dario Karačić, Branka Vasilj, Marija Juričić Vasilj (predstavnici djelatnika),  Ivan Primorac, Anđelka Stojić i Suzana Vasilj (predstavnici roditelja).

Za članove Školskog odbora OŠ fra Didaka Buntića imenovani su: Marija Vasilj, Josip Grbavac, Ivan Krasić (predstavnici Osnivača, Božana Bevanda, Milenka Šego, Tereza Pehar (predstavnice djelatnika), Robert Kordić, Damir Volarić i Dalija Krasić (predstavnici roditelja).

Za članove Školskog odbora OŠ Bijakovići imenovani su: Marin Sivrić, Ilija Šego, Dragan Ostojić  (predstavnici Osnivača), Janja Ćavar, Snježana Bevanda, Ružica Ferenc (predstavnice djelatnika), Franjo Vasilj, Nino Šarac i Marija Barać (predstavnici roditelja).

Za članove Školskog odbora OGŠ Brotnjo imenovani su: Valentina Bevanda, Drago Pehar (predstavnici Osnivača), Alen Kajan, Marina Mitar (predstavnici djelatnika), Andrijana Zubac i Ivica Berišić (predstavnici roditelja).

Za članove Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Čitluk iz reda Osnivača na jučerašnjoj sjednici imenovani su: Ivanka Prusina, Ilko Prusina i Dragan Soldo.

Članovi školskih odbora i upravnog vijeća imenovani su na četverogodišnji mandat, a rješenja o imenovanju stupaju na snagu 05.07.2017. godine.

Općinsko vijeće Čitluk na 7. sjednici donijelo je zaključke kojim se daje se suglasnost na Statut Gradske ljekarne Čitluk i Statut Kulturno-informativnog centra Čitluk.

Također, Općinsko vijeće Čitluk donijelo je Odluku o davanju suglasnosti Povjerenstvu za obilježavanje i uređivanje grobišta II. svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk. Ovom odlukom daje se suglasnost Povjerenstvu za obilježavanje i uređivanje grobišta II. svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk za poduzimanje aktivnosti vezanih za prijenos ekshumiranih neidentificiranih posmrtnih ostataka  žrtava II. svjetskog rata i poraća i pokapanje istih na Memorijalnom groblju mira na Bilima.