Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Prigodna marka HP Mostar u povodu prve obljetnice smrti Radoslava Dodiga

  Prigodna marka HP Mostar u povodu prve obljetnice smrti Radoslava Dodiga

  Podijeli objavu

  Hrvatska pošta (HP) Mostar izdala je poštansku marku s likom Radoslava Dodiga, jednoga od najpoznatijih Hercegovaca. Arheolog, filolog, povjesničar, novinar, kolumnist, poliglot i živa enciklopedija podataka rođen je 6. travnja 1954. u Prologu (Ljubuški).

  Klasičnu gimnaziju završio je u Splitu, Studij klasične filologije u Skoplju, a na Odjelu za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu magistrirao je arheologiju na temu „Ljubuški kraj u antičko doba“.

  Poznat je i kao dvostruki pobjednik Kviskoteke, najpopularnijeg televizijskog kviza općeg znanja koji je emitirala TV Zagreb (Hrvatska) od 1980. do 1995. godine. Gotova doktorska disertacija „Uspon i pad Ardijejaca“ ostala je neobranjena, bolest je bila jača. Umro je 17. lipnja 2016. u Ljubuškom gdje je i pokopan.

  Autori marke, koja se u poštanskom prometu nalazi od 17. lipnja 2017., su Karla Paliska i Tvrtko Bojić. Ovo izdanje, kao i starija izdanja poštanskih maraka HP Mostar, mogu se kupiti jednostavno i online putem web shopa www.epostshop.ba