Naslovnica CRNA KRONIKA Odlične vijesti iz Suda BiH: Na slobodu pustili šest terorista!

Odlične vijesti iz Suda BiH: Na slobodu pustili šest terorista!

Podijeli objavu

Šestorica terorista koje je Sud BiH s Enesom Mešićem pravomoćno osudio na zatvorske kazne zbog ratovanja i pripadnosti terorističkoj organizaciji “Islamska država” još se nalaze na slobodi jer im nije određen pritvor i ne stižu im pozivi za izdržavanje kazni, piše današnji “Glas Srpske”.

Sugovornik ovog lista blizak Sudu BiH kaže da pritvor nije određen nikome od njih, kao ni Mešiću koji je ovaj tjedan uhićen prilikom pokušaja ilegalnog prelaska granice BiH sa Srbijom na putu prema ponovnom odlasku u Siriju, i da su na slobodi unatoč opasnosti.

“U Sudu BiH su o posljedicama svojih odluka počeli razmišljati tek kada je uhićen Mešić prilikom činjenja istog kaznenog djela za koje je već osuđen na tri godine zatvora. Zato će ovih dana svi iz ove grupe dobiti pozive za izdržavanje zatvorskih kazni, a tko zna kada bi to bilo urađeno da se nije dogodilo ovo sa Mešićem”, navodi sugovornik banjalučkih novina.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić smatra da je Sud BiH napravio propust, te da je Mešiću ostavljena mogućnost da smišlja način kako da izbjegne kaznu.

Glasnogovornik Suda BiH Aida Delić—Volaš rekla je da su Mešiću i ostalima izrečene mjere zabrane uz privremeno oduzimanje putnih isprava, te da je ovim mjerama ostvarena svrha.

Mešić, Adem Karamuja, Ibro Delić, Mirza Kapić, Jasmin Jašarević, Salko Imamović i Samir Hadžalić pravosnažno su osuđeni 7. travnja kazneno djelo organiziranje terorističke grupe u vezi s kaznenim djelom terorizam.

IZVORBrotnjo.info
Podijeli objavu