Naslovnica CRKVA Biskup Perić podijelio sakrament svete potvrde za 66 krizmanika iz župe Međugorje

Biskup Perić podijelio sakrament svete potvrde za 66 krizmanika iz župe Međugorje

Podijeli objavu
Foto: Medjugorje-info.com

Na misnom slavlju u župnoj crkvi svetog Jakova u Međugorju jučer je msgr. dr Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i trajni upravitelj trebinjsko- mrkanski podijelio sakrament svete potvrde za 66 krizmanika.

Svečan dan Tijekom misnog slavlja krizmano je 27 dječaka i 39 djevojčica.

“Ovo je svečan dan za vas krizmanike. Za vas je i jedinstven dan u životu” kazao je na početku misnog slavlja mostarski biskup obraćajući se krizmanicima. U prigodnoj homiliji na svetoj misi i krizmi, održanoj na blagdan Tijelova u Međugorju, biskup Perić govorio je o darovima Duha svetoga i Božjim zapovijedima.

Prije početka svete mise, mostarski biskup dr. Ratko Perić, međugorski župnik fra Marinko Šakota i krizmanici u procesiji su ušli u crkvu svetog Jakova u Međugorju.

Na početku su biskupu riječi dobrodošlice uputila dva krizmanika i međugorski župnik fra Marinko Šakota. Međugorski fratri: fra Perica Ostojić, fra Vjekoslav Milićević i fra Zoran Pavičić pripremili su šezdeset i šest krizmanika, mladića i djevojaka iz međugorske župe kojima je na svečan način sakrament svete potvrde jučer podijeljen.

Pohvale Biskup je pohvalio međugorske krizmanike čestitajući im na vrlo dobrom vjerskom znanju u pripremi za krizmu, te je pohvalio i njihove vjeroučitelje i Veliki crkveni zbor Kraljice Mira kojim je ravnala časna sestra Irena Azinović za prekrasne izvedbe crkvenih pjesama tijekom misnog slavlja i krizme. Na kraju misnog slavlja riječi zahvale biskupu uputila je jedna krizmanica i međugorski župnik fra Marinko Šakota. Svečanost je završena pjevanjem Župnog zbora Kraljice Mira.

 

Foto: Medjugorje-info.com

IZVORMarijan Sivrić / Večernji List
Podijeli objavu