Naslovnica DRUŠTVO Telemach na područjima izvan Herceg Bosne zacrnio utakmicu Hrvatske reprezentacije

Telemach na područjima izvan Herceg Bosne zacrnio utakmicu Hrvatske reprezentacije

Podijeli objavu

Dok su navijači Hrvatske i Srbije u sredinama sa značajnijim brojem Hrvata i Srba mogli uživati u (ne baš blistavim) utakmicama svoje reprezentacije, gledatelji iz bošnjačkih područja su ostali uskraćeni za ovo pravo.

Telemach, kao kablovski operater koji pokriva najveći broj korisnika u Bosni i Hercegovini doveo je u diskriminirajući položaj gledatelje iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine.

U područjima s hrvatskom većinom utakmica Hrvatske i Islanda se mogla uredno gledati. Ipak, brojni čitatelji Dnevnika su se javili redakciji s informacijama kako je utakmica zatamnjena zbog navodnih zahtjeva prava emitera. S obzirom da je RTRS prenosi utakmicu Srbije, a HRT utakmicu Hrvatske, to bi značilo da su ova dva emitera tražili zarnjenje signala, i to samo na bošnjačkim područjima!?

Na koji je način Telemach odlučio zacrniti signal nekome, a nekome ne, nije teško zaključiti: Signal je zacrnjen na bošnjačkim područjima kako se ne bi “provociralo” Bošnjake.

Zašto se Telemach stavio u ovakvu diskriminatornu ulogu drugo je pitanje, ali činjenica ostaje da su navijači Hrvatske i Srbije ostali uskraćeni usluge koju uredno plaćaju, zbog čega bi mogle uslijediti i tužbe.