Naslovnica GOSPODARSTVO PROIZVOĐAČI SMILJA DIŽU GLAS: Dosta je!

  PROIZVOĐAČI SMILJA DIŽU GLAS: Dosta je!

  Podijeli objavu

  Udruženje malih proizvođača smilja hercegovine, ovim putem se javljaju javnosti s ciljem iskazivanja svog nezadovoljatva sa trenutnom situacijom oko otkupa smilja, piše Dnevnik.ba.

  “Želimo naglasiti da smo u par dana oformili grupu jednu od mnogih na ovom području, i samo naša grupa broji više od milijun sadnica smilja, a to još nije konačna brojka. Kako imamo saznanja da mnoge velike zemlje imaju zasađene plantaže smiljem koje su veličine naše Hercegovine, pitamo se zar smo mi ti koji smo zasitili tržište.

  Hercegovački škrti krš nas nije iznevjerio pa nam je dao blagodati koje mnoge bogatije zemlje nisu u stanju, daje nam visoko kvalitetno smilje i osiguravalo je mnogim obiteljima neku egzistenciju u ovim teškim vremenima.

  Sad se pitamo i pitamo nadležne dali da nastavimo ili da svom kršu kažemo hvala i da skupa sa svojom djecom potražimo bolje sutra.

  A kako smo mi hercegovci ljudi vrijedni i složni kada je to najpotrebnije, idemo sada do kraja u našoj borbi za bolje sutra. Cjjena od 2,5 KM bi bila neka realna najniža cjena na koju bismo pristali, sve ostalo bi bila propasti za nas.”

  Stoga će u nedjelju 18.06. održati sastanak u 11 sati u Čapljini kod hotela Mogorjelo u nadi da će to probuditi svjest nadležnima.

  Pozivaju sve smiljare da se pridruže sastanku povodom daljneg dogovora sastanku kao i našoj facebook grupi – Udruženje Malih Proizvođača Smilja Hercegovina.

  IZVORBrotnjo.info
  Podijeli objavu