Naslovnica POLITIKA GDJE JE NESTAO STANKO PRIMORAC ĆANE? Nikola Raguž od danas novi predsjednik...

GDJE JE NESTAO STANKO PRIMORAC ĆANE? Nikola Raguž od danas novi predsjednik HSP-a

Podijeli objavu

Hvatska stranka prava predstavila je danas u Mostaru svog novoizabranog predsjednika Nikolu Raguža.

Tom prigodom Raguž je kazao je kako je na posljednjim lokalnim izborima izabran za vijećnika u Općinskom vijeću Stolac, a 21. travnja ove godine na saboru za stranačkog predsjednika, javlja Fena.

Raguž je podsjetio kako je stranka ustanovljena u Ljubuškom 1991. godine, te da su ove godine u svibnju podnijeli zahtjev o promjeni predstavljanja ovlaštene osobe uz potrebnu dokumentaciju, te da se temeljem novog sudskog rješenja nanovo afirmira HSP bez bilo kakvih prefiksa i pravaških obilježja.

– Svjesni činjenice da se Hrvati i politika ne trebaju dijeliti po regionalnoj ili personalnoj osnovi, odlučili smo nanovo zbližiti pravašku scenu pod novi i reformirani HSP – kazao je Raguž, ističući kako je u prošlosti bilo brojnih podjela pravaša.

Kazao je kako hrvatski narod u BiH trenutačno u teškoj političkoj situaciji u kojoj je, kako je istaknuo Raguž, iznutra i izvana moralno i financijski desetkovan i doveden pred opasnost asimilacije. Raguž je rekao kako su programski ciljevi HSP-a na tragu iskustva dosadašnjih pravaških stranaka u kontekstu trenutačnog političkog stanja i potreba hrvatskog naroda od Posavine, preko središnje Bosne i Hercegvine.

– Kada se usporedi položaj hrvatskog naroda u Austro-Ugarskoj monarhiji i današnjeg u daytonskoj BiH, možemo reći da se nije puno toga promijenilo – kazao je Raguž istaknuvši kako su Hrvati u pojedinim segmentima sada i u težoj situaciji.

IZVORFENA
Podijeli objavu