Naslovnica KULTURA Matica hrvatska: Osnažiti rad ogranaka i utemeljiti nove

Matica hrvatska: Osnažiti rad ogranaka i utemeljiti nove

Podijeli objavu

Na prelijepom lokalitetu Bosiljna, na ulazu u Blidinje, održan je tradicionalni skup ogranaka MH iz BiH. Domaćin je bio posuški Ogranak MH.

Na početku radnog skupa sudionike je pozdravio Blago Kovač, predsjednik posuškog Ogranka MH. U uvodnom dijelu naglašen je značaj dvodnevnog susreta bh. ogranaka, na Buškom jezeru, s Predsjedništvom MH.

Glavni tajnik MH Zorislav Lukić prezentirao je zaključke i prijedloge s tog susreta koji su bili glavna tema susreta na Blidinju. Među ostalim je zaključeno kako se Predsjedništvo MH i ogranci iz BiH trebaju sastajati jednom godišnje a sljedeći bi trebali biti tematski, primjerice, analiza nakladništva. Iznesena je zadaća za puno informiranje ogranaka i o načinu prijave za financiranje projekata s državne razine.

Glavni tajnik Lukić rekao je: “Jako je važno poraditi na obnovi ogranaka u BiH koji su prestali raditi, a dobre ideje su već stigle iz Ogranka MH Bugojno koji su izrazili spremnost za obnovu rada ogranaka MH u Kupresu i Rami.

”Glavni tajnik je iznio i prijedlog o zajedničkoj manifestaciji Središnjice i ogranaka naziva “Tjedan hrvatske knjige u BiH”. Nakon rasprave svi su prijedlozi ocijenjeni korisnim. Sudionici skupa su posjetili Masnu Luku i fra Petra Krasića gdje su uživali u ljepoti i vrijednostima Galerije slika i skulptura te radova na objektima na tom blidinjskom lokalitetu. Bilo je i zabave uz domaće specijalitete u restoranu Bosiljna za što se potrudio vrijedni Tomo Mihalj i suradnici.

Na kraju se zapjevalo i zaključilo kako plodan rad i suradnja ogranaka s Predsjedništvom i Središnjicom već ima brojne i vrijedne rezultate.

IZVORVecernji.ba
Podijeli objavu