Naslovnica DRUŠTVO FOTO: Dan OŠ fra Didaka Buntića proslavljen prigodnom svečanošću

FOTO: Dan OŠ fra Didaka Buntića proslavljen prigodnom svečanošću

Podijeli objavu

Prigodnom svečanošću jučer je u Čitluku proslavljen Dan Osnovne škole fra Didaka Buntića. Program pripremljen za ovaj svečani dan započeo je Svetom misom u župnoj crkvi Krista Kralja, a nastavljen je sportskim natjecanjima učenika i školskom priredbom, tijekom koje su ravnatelj OŠ Čitluk Marin Kapular i predsjednica Školskog odbor Matija Macan, Zdenki Korać i Marini Bevanda uručili prigodne darove povodom 30 godina radnog staža.

Osnovna škola u Čitluku s ponosom nosi ime fra Didaka Buntića, istaknutog franjevca, prosvjetitelja i dobrotvora kojeg se na svečanosti prisjetila i recitatorska sekcija izvodeći skladbu posvećenu „Ocu Hercegovine“. Svoje recitacije učenici su na priredbi posvetili i svojim majkama i očevima, a zanimljivi dio priredbe bili su također i nastupi učenika koji su OŠ fra Didaka Buntića predstavljali na različitim natjecanjima tijekom školske godine.

Svoje glumačko umijeće učenice i učenici OŠ fra Didaka Butnića iskazali su u igrokazima: Reumatični kišobran, Zaljubitis, Tratinčica i Kakva je mama, dok su u glazbenom dijelu priredbe  fantastične nastupe imali Školski zbor i novoosnovani Školski orkestar.

Pred kraj školske priredbe, ravnatelj Marin Kapular čestitao je učenicima i djelatnicima Dan škole, nakon čega je, u svom prigodnom govoru, nazočne podsjetio na važnost lika i djela fra Didaka Buntića, posebice se osvrćući na javne ispite koje je znameniti fra Didak običavao organizirati na blagdan Duhova.

Svečanoj proslavi Dana Osnovne škole fra Didaka Buntića nazočili su: načelnik općine Čitluk Marin Radišić, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Predrag Smoljan, ministar prosvjete, obrazovanja, znanosti i športa HNŽ Rašid Hadžović, predstavnici Zavoda za školstvo Mostar, članovi Školskog odbora, ravnatelji i predstavnici ostalih škola s područja općine Čitluk, ali i iz susjedstva, kao i brojni ostali uzvanici.