Naslovnica CRNA KRONIKA PRIOPĆENJE MUP-a: Policija na području HNŽ-a provodi akcije protiv prosjačenja i nelegalne...

PRIOPĆENJE MUP-a: Policija na području HNŽ-a provodi akcije protiv prosjačenja i nelegalne trgovine

Podijeli objavu

Uprava policije MUP-a HNŽ  provodi operativnu akciju  koja će trajati u kontinuitetu, a   ima za cilj poduzimanje mjera na suzbijanju problema prosjačenja,  rada djece na ulici i drugim prometnim mjestima, te suzbijanje i sankcioniranje nelegalne trgovine na javnim površinama.

Početkom turističke sezone na ulicama grad Mostara kao i na ostalim područjima HNŽ povećava  se broj prosjaka, koje organizirano dovode iz cijele BiH,  pa i šire regije. Prosjačenje, džeparenje i druge devijantne radnje najviše se događaju u turističkim središtima.

Policijski službenici zajedno sa uposlenicima Centra za socijalni rad Grada Mostara i ostalim centrima naše županije, preventivno djeluju na suzbijanju prosjačenja,  jer se većinom radi o maloljetnim osobama.

Nelegalna trgovina prehrambenih i tekstilnih proizvoda na javnim površinama policijski službenici će sankcionirati prema važećim propisima. Akcija suzbijanja nelegalne trgovine na javnim gradskim površinama provodit će se u kontinuitetu.

Kriminalistički  inspektori MUP-a HNŽ u ovoj akciji u kontinuitetu rade na suzbijanju i  prevenciji  kaznenih djela krađe i džeparenja,  te na  otkrivanju  i privođenju  osoba koje organiziraju prosjačenje i druge nezakonite radnje.

IZVORBrotnjo.info
Podijeli objavu