Naslovnica POLITIKA Bakir priznao kako su nas “hladili”: Nažalost međunarodna zajednica više ne dovodi...

Bakir priznao kako su nas “hladili”: Nažalost međunarodna zajednica više ne dovodi u red Hrvate i Srbe kad mi to zatražimo

Podijeli objavu

Unatoč svim problemima, BiH ipak napreduje prema Europskoj uniji (EU) i NATO-u, te su joj svi vitalni ekonomski parametri pozitivni, izjavio je član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović u Travniku, gdje je bio uvodničar na tribini “Odgovor SDA na aktualna politička pitanja” koju je organizirao Općinski odbor SDA Travnik, prenosi Fena.

– Pesimistično predstavljamo stanje u BiH, a imamo mir koji znači i stabilnost. Uz to, BiH je prošle godine prikupila 800 milijuna KM izravnih i neizravnih poreza preko plana, a porast turističkih posjeta je 20 posto iznad planiranog. Prema podacima zavoda za statistiku, svakog mjeseca imamo 1.200 novouposlenih u realnom sektoru, što se, naravno, još ne osjeti, jer ako od deset ljudi zaposlite jednog, imate i dalje devet nezadovoljnih – istaknuo je Izetbegović.

Izetbegović je naglasio kako BiH ima svoje probleme, a među njima je i taj što nema više tako snažnog prisustva međunarodne zajednice koja je, kako je rekao, ranije dovodila u red one koji prave probleme.

– Nema više one pozitivne stege međunarodne zajednice i sve je sada na nama, mada mnogi isprobavaju razne scenarije i dokle u takvoj situaciji mogu ići. Međutim, samo na bazi sazrijevanja, usklađivanja interesa i odgovornosti moći ćemo graditi buduće odnose – naglasio je Izetbegović.

Kako je rekao, i u narednom zradoblju se očekuju problemi i krize, ali oni mogu biti šansa da se konačno dođe do kvalitetnih i stabilnih odnosa, kako bi se iskoristili obilni resursi koje BiH ima i zaustavilo iseljavanje mladih.

Govoreći na tribini “Odgovor SDA na aktualna politička pitanja”, Izetbegović je, među ostalim, rekao da ta stranka čini sve da popravi odnose sa HDZ-om BiH, strankama iz Republike Srpske i predsjednikom Saveza za bolju budućnost Fahrudinom Radončićem, ali je naglasio da mnogi izmišljaju greške, te namjerno negiraju uspjehe SDA.

– Razlog zašto se ujedinjuju protiv nas je taj što SDA stoji na putu njihovih sebičnih i štetnih ciljeva. Međutim, mora biti jasno da SDA neće dopustiti nikakve nove entitete, niti cijepanje države, jer je država jača od političara – naglasio je Izetbegović.

Tribini u Travniku prisustvovali su, pored ostalih, premijer Federacije BiH Fadil Novalić, premijer SBŽ i predsjednik Općinskog odbora SDA Travnik Tahir Lendo, te predsjednik Županijskog odbora SDA SBŽ Asim Mekić.

IZVORFENA
Podijeli objavu