Naslovnica CRNA KRONIKA BOGU ZA PLAKATI Samohrana majka operirala karcinom, a nema zdravstvenu knjižicu kako...

BOGU ZA PLAKATI Samohrana majka operirala karcinom, a nema zdravstvenu knjižicu kako bi mogla ići na kemoterapije!

Podijeli objavu

Samohrana majka 16-godišnjeg dječaka Višnja Pajtak hitno treba pomoć dobrih ljudi. Operirala je karcinom abdomena, mora na kemoterapije, a nema novca, ni zdravstvene knjižice. Vremena je sve manje za Višnju Pajtak, ukoliko ne počne s liječenjem.

Liječnici su joj rekli kako joj je potrebno 100.000 KM za 10 kemoterapija koliko je njoj potrebno. Hitno joj je potrebno zdravstveno osiguranje kako bi se mogla besplatno liječiti. 12 godina živi u Mostaru i kucala je na mnoga vrata institucija kako bi riješila ovo pitanje ali bezuspješno, javlja Naša TV.

“Molim sve vas iz institucija, vlade, ustanova da pomognete riješiti moje i djetetovo statusno pitanje i da dobijemo zdravstvene knjižice. Tada mi neće trebati ništa za liječenje”, kroz suze i vapaj govori Višnja Pajtak.

Njezino porijeklo je iz Hrvatske, ali tamo nema prebivalište, ni obitelj. U BiH, državljanstvo kao ni zdravstveno osiguranje ne uspijeva ostvariti dugi niz godina jer se traže uvjeti koje ona ne može ispuniti. I nakon 12 godina boravka u Mostaru, vodi se kao strani državljanin.

Stan u mostarskom naselju Bafo, Višnja je dobila na korištenje od grada Mostara. U njemu živi sa 16-godišnjim sinom koji ima autizam, govornu manu i problem sa zglobovima. I njemu je potrebno liječenje, kaže nam Višnja.

“Molim dobre ljude da nam pomognu riješiti statusno pitanje da ostanem živa jer moje dijete ima samo 16 godina. Voljela bih da barem završi školu pa ako moram umrijeti da tad umrem. Sad čekam smrt doma”, poručuje Višnja.

Višnju od malena prate životne nedaće. Još je u šestoj godini života ostala siroče i odrasla je u domu. Snalazila se svakako kako bi prehranila sina, čistila je stubišta, stanove, kafiće. Zbog bolesti ni to više ne može. Potrebna joj je pomoć dobrih ljudi koji će čuti njezine riječi, krik i molbu.

Oni koji žele pomoći Višnji, to mogu učiniti uplatom kod Addiko Banke na žiroračun: 1437075177, ili direktno računom na Addiko Bank: 3061143707517714.

Oni koji žele pomoći Višnji pravno ili nekim drugim putem mogu je kontaktirati i na broj telefona 00387 63 977 223.

IZVORNašaTV
Podijeli objavu