Naslovnica GOSPODARSTVO Vlada FBiH: Ledo Čitluk i Sarajevski kiseljak posluju stabilno

  Vlada FBiH: Ledo Čitluk i Sarajevski kiseljak posluju stabilno

  Podijeli objavu

  Vlada FBiH jučer je na sjednici raspravljala i o informaciji o stanju u tvrtkama na području FBiH koje su dijelom ili u većinskom vlasništvu hrvatskog koncerna Agrokor.

  Od ukupno deset tvrtki, u njih sedam Agrokor je većinski vlasnik, piše Večernji list BiH.

  Prema informaciji koja se našla pred ministrima u Vladi, hrvatski koncern je, nakon dodatnih zaduženja, započeo izmirivati obveze prema dobavljačima. Preciziran je i rok od 60 dana u kojem će se ubuduće izmirivati obveze.

  Probleme u poslovanju u FBiH imaju trgovinski lanci Konzum i Velpro, dok čitlučki Ledo i Sarajevski kiseljak iz Kiseljaka posluju stabilno, saznanja su tima Vlade FBiH koji prati stanje.

  Prema podacima koje su prikupili, od početka godina bez posla je u FBiH ostalo 300 radnika Konzuma i Velpra, a procjene su da će ih do kraja godine ostati još 500.

  Uz informaciju o stanju u tvrtkama koje su u vlasništvu Agrokora u FBiH, Vlada se posebnim zaključkom obvezala i dalje pratiti stanje u ovim tvrtkama te je zadužila resorna ministarstva pratiti aktivnosti i poduzimati mjere u cilju zaštite dobavljača i zaposlenika.

  IZVORVecernji.ba
  Podijeli objavu