Naslovnica DRUŠTVO Broj putničkih vozila u BiH veći za 123 tisuće od broja zaposlenih...

Broj putničkih vozila u BiH veći za 123 tisuće od broja zaposlenih osoba

Podijeli objavu

Kako je BiH zemlja apsurda, pokazali su brojni slučajevi posljednjih desetljeća. Već odavno je poznato kako prosječna bh. plaća pokriva jedva polovinu potrošačke košarice četveročlane obitelji, o mirovinama da i ne govorimo.

Po mirovinama koje primaju, nije ni čudo što su umirovljenici više gladni nego siti. A tu je i “vojska” nezaposlenih koji prihoda nemaju nikako. Nevjerojatne statistike Prosječan broj nezaposlenih osoba u BiH u 2016. godini iznosio je 521.357.

S druge strane, podaci Agencije za statistiku BiH pokazuju kako su u Bosni i Hercegovini krajem prošle godine bile 737.954 zaposlene osobe.

Broj od 737.954 zaposlene osobe posebno je zanimljiv ako ga usporedimo s brojem putničkih automobila registriranih prošle godine u BiH.

Naime, prema podacima BiHAMK-a, u BiH je prošle godine bilo skoro milijun registriranih vozila (uključujući i motocikle, autobuse, kamione…), od čega 861.573 putnička vozila.

Usporedimo li ta dva broja, dođemo do zaključka kako je u BiH 123.619 putničkih automobila više nego zaposlenih osoba, što je više nego nevjerojatno.

IZVORVecernji.ba
Podijeli objavu