Naslovnica DRUŠTVO FOTO: U tijeku je tradicionalna norijada maturanata čitlučke Srednje škole dr. fra...

FOTO: U tijeku je tradicionalna norijada maturanata čitlučke Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića

Podijeli objavu

Maturanti čitlučke Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića, njih 252, upriličili su tradicionalnu norijadu – svojevrsno okupljanje u povodu završetka srednjoškolskog obrazovanja koje prethodi polaganju ispita zrelosti (mature) i završetku najljepšeg razdoblja u njihovu životu.

Čitlučkim maturantima treba odati veliko priznanje jer su još  prije nekoliko godine odustali od besmislene, riskantne i vrlo opake vožnje automobilima kroz hercegovačke općine.

Naime, u suradnji s općinom Čitluk, čitlučkom policijom i upravom svoje škole, posljednji dan srednjoškolskog obrazovanja maturanti obilježavanju cjelodnevnom feštom u središtu Čitluka.

Oni su završetak srednjeg obrazovanja proslavili svetom misom u župnoj crkvi Krista Kralja, nakon čega su upriličili mimohod glavnom gradskom ulicom Kralja Tomislava. Odjeveni u majice drugačijih boja i natpisa za svaki razredni odjel, maturanti su se okupili na platou u krugu bivše Duhanske stanice, gdje je za njih organiziran vrlo bogat i raznovrstan kulturno zabavni program.

Uz obilje hrane i osvježavajućih napitaka te uz glazbu, pjesmu i ples, tradicionalna norijada čitlučkih maturanata traje od podneva, a nastavit će se do dugo u noć.

Ove godine nije bilo posipanja brašnom i jajima, a li zbog vrućine vodi nisu mogli odoljet.

Iz razgovora sa slavljenicima doznali smo da će ogromna većina tih ponosnih mladih ljudi nastaviti obrazovanje na fakultetima u Mostaru, Splitu, Zagrebu i drugim gradovima. Sigurni smo da će mnogi od njih vremenom postati vrsni učitelji, profesori, liječnici, pravnici, ekonomisti i stručnjaci ostalih profila. Svi oni s ponosom ističu da će se kad završe fakultet sigurno vratiti u svoje rodno Brotnjo kako bi svojim stručnim znanjem i sposobnostima pridonijeli njegovu još bržem razvoju na dobrobit sebi budućim naraštajima Brotnjaka.