Naslovnica POLITIKA Karamatić: Inzko je jedan mali smiješni lik koji će za 10 ćevapa...

Karamatić: Inzko je jedan mali smiješni lik koji će za 10 ćevapa u pola somuna s lukom namlatiti što vam Bog hoće!

Podijeli objavu

Na novo 51. izvješće visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka koji je podnio Vijeću sigurnosti UN-a reagirao je predsjednik HSS-a i član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine Mario Karamatić.

“U Federaciji, hrvatske stranke nastavljaju se zalagati za “federalizaciju” Bosne i Hercegovine, što sve više implicira daljnje etničke podjele zemlje na tri ili četiri “federalne jedinice”, jedna od kojih bi imala hrvatsku većinu”, između ostalog je konstatirao Inzko u iscrpnom izvješću o Bosni i Hercegovini. Karamatić, koji je i zastupnik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, oštro je reagirao na Inzkove ocjene.

“Teze gospodina Inzka su apsolutno očekivane s obzirom da on već godinama pokušava provoditi unitarističku politiku koju zagovara dio političkoga Sarajeva i apsolutno očekivano ukoliko imamo u vidu da je, u posljednjih nekih devet godina, Saudijska Arabija OHR-u uplatila preko 600 tisuća KM. Gospodinu Inzku bi bilo dobro da nastavi spavati kao što je spavao do sada, njegove teze nemaju apsolutno nikakvog smisla. Osvrće se i na posljednje zasjedanje Hrvatskog Narodnog Sabora iako na HNS-u nije postojala nikakva izjava koja u bilo kojem kontekstu dovodi u pitanje suverenitet i cjelovitost BiH. Gospodin Inzko je jedan mali smiješni lik koji će za 10 ćevapa u pola somuna s lukom namlatiti što vam Bog hoće. Otprilike, to je moje mišljenje o njemu”, kazao je Karamatić za N1.