Naslovnica ZANIMLJIVOSTI HT ERONET uz Večernjakov pečat: Osoba godine – Marko Pipunić

  HT ERONET uz Večernjakov pečat: Osoba godine – Marko Pipunić

  Podijeli objavu

  Osoba 2016. godine u Bosni i Hercegovini u tradicionalnom izboru Večernjeg lista BiH – Večernjakov pečat, gospodarstvenik je iz Posavine Marko Pipunić.

  Manifestaciju, zahvaljujući kojoj je slika iz prepune Kosače, iz Mostara, obišla cijeli svijet, i ove je godine, kao jedan od glavnih sponzora, podržao HT ERONET.

  Uz glavnu nagradu za osobu godine, uručeno je još njih 14 i tri posebna priznanja.

  U kategoriji “Ponos Bosne i Hercegovine za humanost” dobitnik nagrade je Ivo Soldo, idejni začetnik, jedan od osnivača, predsjednik i volonter Humanitarne udruge „Fra Mladen Hrkać“.

  Nagrada za pothvat godine uručena je Mustafi Mehiću, čovjeku koji vidi srcem.

  Nagradu “Uspjeh godine” dobili su Almasa i ĐemalMemagić, a nagradu za međureligijski dijalog – iguman Danilo Pavlović.

  Posebno priznanje za životno djelo Anton Kikaš uručio je čuvenom američkom glumcu ArmanduAssantu koji se javio iz SAD-a i pozdravio mostarsku publiku videolinkom.

  U kategoriji “Sport” nagrađena je mostarska plivačica Amina Kajtaz, a  nagradu “Naše gore list” dobio je ministar Goran Marić.

  Nagradu za promicanje europskih vrijednosti uručio je Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista – osobi godine u Europi Miroslavu Lajčaku, ministru vanjskih poslova Slovačke. Nagrade su uručene Europskom lideru i lobisti za BiH Andreju Plenkoviću, predsjedniku Vlade Republike Hrvatske te promotoru europskih vrijednosti u BiH  –Draganu Čoviću.

  Večernjakovu pečatu nazočili su i članovi Uprave HT ERONET-a, a predsjednik Vilim Primorac kazao je:

  „Večernjakov pečat, 16. godinu zaredom, promovira mnoge pozitivne vrijednosti – postignuća, događaje, uspjehe, osobe koje su obilježile prethodnu godinu, ali i podsjeća na sve ono što je iza nas. Upravo takva jedna manifestacija koja promiče pozitivizam i onu, ja bih rekao, svijetlu, ljepšu stranu života, jedan je od razloga zašto se HT ERONET odlučio za potporu ovome projektu. Uz to, Večernjakov pečat je jedna od rijetkih manifestacija koja se održala i zavrijedila epitet društvenoga događaja godine. Od srca čestitam svima koji su, zajedničkim snagama, uspjeli napraviti ovakvu manifestaciju“, priopćeno je.