Naslovnica POLITIKA Na žderačinu u institucijama BiH potrošili 1,7 milijuna maraka

Na žderačinu u institucijama BiH potrošili 1,7 milijuna maraka

Podijeli objavu

Deset institucija BiH potrošilo je 2015. godine 1,7 milijuna, Ministarstvo vanjskih poslova BiH – više od pola milijuna maraka.

Pozivajući se na podatke Ureda za reviziju institucija BiH, “Dnevni avaz” navodi kako se ukupan iznos za reprezentaciju odnosi na Predsjedništvo BiH, Vijeće ministara BiH, Visoki sudbeno i tužiteljsko vijeće BiH, Upravu za neizravno oporezivanje BiH, Tužiteljstvo BiH, Sud BiH, Parlamentarnu skupštinu BiH, Graničnu policiju BiH i Direkciju za koordinaciju policijskih tijela.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH, prema podacima Ureda za reviziju institucija BiH, najviše novca, 439 tisuća maraka, potrošilo je u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, a ostatak je potrošen u sjedištu u Sarajevu.

U Ministarstvu obrane BiH na reprezentaciju je potrošeno 373.549 maraka, a “brončanu medalju” u trošenju osvojilo je Predsjedništvo BiH sa 203.156 maraka.

Parlamentarna skupština BiH izdvojila je 2015. 116.064 maraka za reprezentaciju, dok je u Ministarstvu sigurnosti BiH potrošeno oko 60 tisuća maraka.

Prema računima, Tužiteljstvo BiH je za reprezentaciju potrošilo oko 38 tisuća maraka, a Sud oko sedam tisuća maraka.