Naslovnica KULTURA Učenica iz OŠ Čerin Mia Pejdo pobjednica na ovogodišnjem natjecanju iz Krasnoslova

Učenica iz OŠ Čerin Mia Pejdo pobjednica na ovogodišnjem natjecanju iz Krasnoslova

Podijeli objavu

U srijedu 10. svibnja 2017. u čapljinskom kinu Mogorjelo održano je županijsko natjecanje u krasnoslovu za učenike četvrtih razreda kojem je domaćin bila OŠ Lipanjske zore Višići.

Natjecalo se 26 učenika iz 24 škole. Pobjedu je odnijela Mia Pejdo iz OŠ Čerin s pjesmom Ljiljanje Tolj „Hercegovina u srcu“, ispred Leonarde Šarac iz Treće osnovne škole Mostar koja je recitirala pjesmu „Kad su laste odlazile“ Ratka Zvrke, dok su treće mjesto podijelili Paula Mikulić (OŠ Ilići) s pjesmom nepoznatog autora „More treće“ i Nikola Ćubela (OŠ za djecu s posebnim potrebama) s pjesmom „Ljubav nema maske“ Lidije Glavaš.

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo činili su Andreja Pehar (Savjetnica za razrednu nastavu Zavoda za školstvo Mostar), Mara Dadić (učiteljica razredne nastave iz OŠ „Lipanjske zore“) i Viktorija Sušić (učiteljica razredne nastave iz OŠ Čitluk). Budući da je bilo dosta lijepih i dojmljivih recitacija, povjerenstvo je ovdje imalo vrlo nezahvalnu ulogu i nijanse su na kraju odlučivale.

U sklopu natjecanja upriličen je i raznolik popratni program gdje su učenici OŠ Lipnjske zore pokazali svoja umijeća. Nagrade su uručili članica Povjerenstva Andreja Pehar, kao predstavnica Zavoda za školstvo te nastavnica hrvatskog jezika Marijana Milićević, kao predstavnica škole Višići.

Zbog pobjedničkog mjesta Mie Pejdo OŠ Čerin će biti naredne godine i organizator natjecanje iz Krasnoslova. Osim toga u utorak je održano natjecanje recitatora na Danima hrvatskog jezika koje se održalo u Osnovnoj školi S.S. Kranjćevića u Mostaru ova škola je odnijela treće mjesto ito učenik IV. razreda Gabrijel Barbarić, priopćeno je.

IZVORBrotnjo.info
Podijeli objavu