Naslovnica POLITIKA Nema suglasnosti za povećanje trošarina na gorivo

Nema suglasnosti za povećanje trošarina na gorivo

Podijeli objavu

Povjerenstvo za financije i proračun Zastupničkog doma parlamenta BiH nije prihvatilo principe prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama u BiH, zakona o izmjenama i dopuni Zakona o uplatama na Jedinstveni račun i raspodjeli prihoda, te zakona o izmjeni Zakona o sustavu neizravnog oporezivanja u BiH.

Ovi prijedlozi zakona, kojima je predviđeno povećanje trošarina na gorivo za 15 pfeninga po litru, razmatrani su u prvoj fazi i na prijedlog Vijeća ministara BiH.

Ministar financija i trezora u Vijeću ministara BiH Vjekoslav Bevanda rekao je na sjednici Povjerenstva kako je Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje BiH usvojio izmjene zakona o trošarinama, nakon čega je Vijeće ministara taj akt jednoglasno usvojio i uputio u parlamentarnu proceduru.

On je podsjetio članove Povjerenstva na dosadašnju proceduru razmatranja ovih zakona.

Članovi Povjerenstva razmatrali su i Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama BiH, godišnji izvještaj i financijsko izvješće Centralne banke BiH za 2016. godini, izvješće o radu Ureda za razmatranje žalbi za 2016. godinu, kao i izvješće o aktivnostima Ureda za reviziju institucija BiH za 2016. godinu.

IZVORBrotnjo.info
Podijeli objavu