Naslovnica KULTURA Matica hrvatska darovala knjige za najbolje maturante i odlične učenike Srednje...

Matica hrvatska darovala knjige za najbolje maturante i odlične učenike Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića u Čitluku

Podijeli objavu

Matica hrvatska je od svog postojanja na različite načine poticala znanje i ulagala sredstva u obrazovanje i stručno usavršavanje mladih ljudi. Sukladno svojim mogućnostima, to opredjeljenje vrlo uspješno nastavlja i provodi Ogranak Matice hrvatske u Čitluku.

Ovaj ogranak svake godine čitlučkim Osnovnim školama i Srednjoj školi „Dr. fra Slavka Barbarića“ daruje veći broj naslova za školske knjižnice.

Tako je bilo i ovih dana u sklopu obilježavanje 26. obljetnice obnoviteljskog rada ogranak Matice hrvatske u Čitluku i 175. obljetnice utemeljenja Matice hrvatske koji je nastavio provoditi tu hvale vrijednu akciju.

Predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Čitluku i član Glavnog odbora Matice hrvatske Andrija Stojić uručio je Adeli Škutor, ravnateljici čitlučke Srednje škole „Dr. fra Slavka Barbarića“ komplet knjiga iz edicije Stoljeća hrvatske književnosti te vrijedne knjige iz bogate nakladničke djelatnosti Ogranka Matice hrvatske u Čitluku koje su namijenjene za darivanje najboljih maturanata, koji su sve razrede srednjoškolskog obrazovanja završili odličnim uspjehom  i  učenike koji su sa odličnim uspjehom završili ovu školsku godinu.

„Ovo je samo čin nastavka dobre suradnje ogranka Matice hrvatske u Čitluku i Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića, kojim se tradicionalno na kraju školske godine knjigama daruju odlični učenici i učenik generacije – kazao je Andrija Stojić, predsjednik ogranka Matice hrvatske Čitluk.

U ime učenika, ravnateljica škole Adela Škutor toplim riječima je zahvalila čitlučkom ogranku Matice hrvatske na darovanim knjigama, pri čemu je kazala: – Neizmjerno sam zahvalna  što ogranka Matice hrvatske u Čitluku tradicionalno, svake godine u ovo vrijeme daruje knjige našim maturantima koji su sve četiri, odnosno tri godine, srednjoškolskog obrazovanja završili odličnim uspjehom, kao i onim učenicima koji će ovu školsku godinu završiti sa odličnim uspjehom. Ovom prigodom uz riječi zahvale želim čestitati 26. godišnjicu obnoviteljskog rada Ogranka Matice hrvatske u Čitluku i 175. obljetnicu utemeljenja Matice hrvatske, krovne kulturne institucije hrvatskog naroda“.

Ravnateljica Adela Škutor pritom je istaknula kako je sličnih Matičnih donacija učenicima i knjižnici te čitlučke Srednje škole u ovoj godini bilo više i da će se suradnja nastaviti imajući u vidu da je Ogranak Matice hrvatske u Čitluku jedan od najveći nakladnika ne samo u BiH već i šire, priopćeno je.