Naslovnica GOSPODARSTVO Bingo: Uposlenici trgovačkog centra koji je izgorio u požaru neće ostati bez...

  Bingo: Uposlenici trgovačkog centra koji je izgorio u požaru neće ostati bez posla, biti će raspoređeni u druge trgovine

  Podijeli objavu
  Foto: Bljesak.info

  U požaru uništeni trgovački centar Bingo u Mostaru, biti će obnovljen, poručili su iz uprave Binga.

  “U ovoj potresnoj situaciji, sreća je što nema ljudskih žrtava, a naša najveća vrijednost – naši uposlenici, su zbrinuti i dobro su. Jedan dio uposlenika je raspoređen u naše druge trgovine na području Mostara, a ostali su počeli s korištenjem godišnjeg odmora. Nakon ovoga, ubrzo ćemo praviti nove preraspodjele kako bi se sačuvala radna mjesta” – stoji u priopćenju kompanije Bingo iz Tuzle.

  U objektu su stečeni uvjeti za obavljanje očevida, a pripadnici sektora KRIM policije HNŽ-a  već su u objektu, uz stalni nadzor vatrogasne brigade, te se u budućem razodblju očekuju informacije o uzroku požara.

  O novčanoj vrijednosti štete još uvijek je rano govoriti.

  Kako navode iz Binga, njihove ostale poslovnice u Mostaru su na raspolaganju kupcima koji su do sada obavljali kupovinu u centru kojeg je pogodio požar, a čim se situacija stabilizira i završe sve potrebne  radnje, krenut će se u obnovu centra.

  Iz Binga su zahvalili svima onima koji su im putem društvenih mreža, poslovnih kontakata ili medija pružaju podršku, a posebno zahvaljujemo uposlenicima, kupcima, poslovnim partnerima, građanima Mostara i vatrogasnim i policijskim službama, jer su uz njih od samog početka nesreće.