Naslovnica SPORT Najavljujemo: Četvrti Međunarodni uskrsni košarkaški turnir „Monte Zott 2017.“

Najavljujemo: Četvrti Međunarodni uskrsni košarkaški turnir „Monte Zott 2017.“

Podijeli objavu

Četvrtu godinu za redom HKK Brotnjo Čitluk uspješno organizira međunarodni košarkaški turnir za mlade košarkaše rođene 2000. godine i mlađi.

Ove godine turnir se održava 23., 24., i 25. travnja u Gradskoj športskoj dvorani u Čitluku. Na turniru će nastupiti osam ekipa iz BiH i Hrvatske (HKK Široki, HKK Čapljina, HKK Brotnjo, HKK Grude, HKK Posušje, KK Zadar, GKK Šibenik i KK Dubrovnik). Tijekom tri dana turnira u Čitluku će nastupiti više od stotinu mladih košarkaša u dvadeset utakmica, nakon čijeg odigravanje će biti poznat pobjednik turnira, kao i najkorisniji igrač i najbolji strijelac turnira.

HKK Brotnjo, HKK Grude, KK Dubrovnik i HKK Široki natjecanje na turniru započet će u nedjelju natječući se u skupini A, dok će HKK Čapljina, HKK Posušje, GKK Šibenik i KK Dubrovnik, istog dana, natjecanje započeti u skupini B.

Natjecateljski program započet će u 15,30 sati utakmicom između HKK Brotnjo i HKK Grude, a programom turnira, svečano otvaranje predviđeno je za ponedjeljak, 24. travnja u 19 sati.

Uz natjecateljski dio turnira, ovogodišnji međunarodni uskrsni košarkaški turnir Monte Zott 2017 imat će i humanitarni dio. Naime, Udruga Susret iz Čitluka uz HKK Brtonjo-Čitluk bit će domaćin turnira, a za sve posjetitelje turnira domaćini su pripremili prodajni kutak sa proizvodima sponzora turnira. Prihod od prodaje proizvoda u prodajnom kutku namijenjen je za Udrugu Susret.

Posjetitelji turnira moći će u GŠD Čitluk do utorka, 25. travnja (zatvaranje turnira najavljeno je za 19 sati) , pogledati zanimljive košarkaške utakmice i posjetiti prodajni kutak Udruge Susret, a tijekom cijelog turnira Udruga sudaca Košarkaškog saveza Herceg  Bosne će održati seminar za suce, što je također novina na ovogodišnjem turniru.

Cilj turnira je popularizacija košarkaškog sporta u Čitluku i Hercegovini te poticanje mladeži na bavljenje sportom i promocija zdravog načina života. Također, turnir ima i svoju društvenu vrijednost jer pruža ljubiteljima košarke vrlo zanimljive košarkaške priredbe tijekom tri dana turnira. Moramo napomenuti da su u ovom klubu ponikli jedni od najboljih košarkaša sa ovih područja koji su poznati u cijelom svijetu, a to su Zoran Planinić, Bariša Krasić, Andrija Stipanović, Ivica Zubac i mnogi drugi. Samo ta spoznaja daje nam za pravo reći da će i ovaj turnir biti jedan od glavnih uzroka bavljenja košarkom mnogih klinaca koji će biti motivirani po prvi put uzeti košarkašku loptu i krenuti putem Planinića, Krasića, Stipanovića i Zupca – poručili su iz HKK Brotnjo-Čitluk.

IZVORCitluk.ba
Podijeli objavu