Naslovnica DRUŠTVO Civilna zaštita HNŽ-a donirat će opremu vrijednu 20 tisuća maraka HGSS-u Čitluk...

Civilna zaštita HNŽ-a donirat će opremu vrijednu 20 tisuća maraka HGSS-u Čitluk – Međugorje

Podijeli objavu

Požrtvovnost pripadnika HGSS-a Čitluk – Međugorje odavno je poznata. Ti ljudi ostavljaju svoje obitelji i poslove kako bi mogli pomoći unesrećenima.

Nažalost, do sada smo nebrojeno puta pisali da im je i samima pomoć potrebna. Naime, pokvarilo im se kombi vozilo kojim su išli na intervencije, tako da uz to što besplatno pomažu drugima, još koriste i vlastite automobile, gorivo i opremu.

Na brojne apele za pomoć odgovorili su rijetki. Najnovija informacija koja je objavljena na web stranici Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-a je ta da će ova institucija osigurati novčana sredstva za kupovinu prijeko potrebne opreme.

Naime, Ravnatelj Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ, Eugen Ćubela pokrenuo je incijativu da se ovoj vrijednoj službi osigura potrebna oprema u vrijednosti od 20.000 maraka.

Iako je ovo hvalevrijedan postupak županijske Uprave, ipak će se morati sustavno poraditi na rješavanju financiranja HGSS-a i njegovog dugoročnog opstanka. Zakonodavstvo treba odlučiti hoće li se novac osigurati kroz doprinose iz plaća ili će se uvesti obvezno osiguranje stranaca prilikom ulaska u BiH. Kako god bilo nešto se mora učiniti za ljude koji nesebično žrtvuju sebe kako bi spasili  druge.