Naslovnica DRUŠTVO Održan regionalni sastanak posvećen reformskim procesima i prevenciji korupcije na lokalnoj razini

Održan regionalni sastanak posvećen reformskim procesima i prevenciji korupcije na lokalnoj razini

Podijeli objavu

Jučer je u Čitluku održan regionalni sastanak gradonačelnika, načelnika, predsjednika i tajnika općinskih vijeća s područja Hercegovačko neretvanske županije posvećen reformskim procesima.

Misija OESS-a u BiH sastanak je organizirala imajući za cilj ječanje koordinacije između predstavnika vlasti na temu tekućih i planiranih reformskih prioriteta na lokalnoj razini.

Također, sastanak je organiziran kako bi predstavnici lokalnih vlasti mogli razmijeniti stavove o ulozi općinskih tijela u procesima prevencije korupcije na lokalnoj razini i prepoznavanju faktora koji mogu usporiti razvoj i implementaciju ciljeva predviđenih reformama, kao i kako bi mogli razgovarati o prepoznavanju problema i njihovom otklanjanju.

Na početku sastanka dobrodošlicu sudionicima sastanka poželjeli su načelnik općine Čitluk Marin Radišić i predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Predrag Smoljan. Načelnik općine Čitluk u svom je izlaganju istaknuo odličnu suradnju s Misijom OESS-a u BiH i naglasio da uspješnu suradnju očekuje i u budućnosti.

Dobrodošlicu predstavnicima lokalnih vlasti na sastanku u Čitluku poželjela je i Aida Premilovac, službenica iz Odjela za demokratsko upravljanje Misije OESS-a BiH, koja je uz dobrodošlicu s okupljenima razmotrila nacrt dnevnog reda. Nakon usvajanja predloženog dnevnog reda razgovarano je o prioritetima Misije OESS-a u BiH u sferi demokratskog upravljanja u 2017. godini, reformskim procesima u HNŽ, Strategiji za borbu protiv korupcije u HNŽ te su razmotrene druge teme od zajedničkog interesa.

Misija OESS-a u BiH na današnji sastanak pozvala je predstavnike izvršnih i zakonodavnih vlasti općina: Čapljina, Čitluk, Jablanica, Konjic, Mostar, Neum, Prozor-Rama, Ravno i Stolac, kao i predstavnike Vlade HNŽ, tim za praćenje provedbe Strategije za borbu protiv korupcije u HNŽ i predstavnike Saveza općine i gradova Federacije Bosne i Hercegovine.

IZVORCitluk.ba
Podijeli objavu