Naslovnica POLITIKA Karamatić: Već postoje 64 pfeninga trošarina za autoceste, pa nismo napravili ni...

Karamatić: Već postoje 64 pfeninga trošarina za autoceste, pa nismo napravili ni jednoga metra do sad!

Podijeli objavu

Zastupnik iz reda hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mario Karamatić žestoko je kritizirao usvajanje seta zakona u Domu naroda, kojim je predviđeno povećanje trošarina na gorivo u BiH.

On je rekao kako će zakon kojim se povećavaju trošarine za 15 pfeninga po litri goriva i koji će uzročno-posljedično dovesti do novoga poskupljenja goriva za blizu 20 pfeninga dovesti do poskupljenja svega ostalog, piše Klix.ba.

“Navodno bi se sa tih 15 pfeninga trebale praviti autoceste u BiH. Nisam glasovao za to prvo jer već postoje trošarine u iznosu od 64 pfeninga po litru i ako sa ta 64 nije napravljen metar autoceste već dvije godine, ne vidim kako će ovih dodatnih 15 odjednom pokrenuti cestogradnju”, rekao je Karamatić.

Vlada FBiH preuzela vraćanje 200 milijuna maraka kredita Kantona Sarajevo

Dodao je kako je s druge strane nedavno Vlada Federacije na sebe preuzela kredit od 200 milijuna KM koji je Kanton Sarajevo podigao za izgradnju Sarajevske obilaznice.

“Sada će umjesto žitelja KS taj kredit vraćati svi stanovnici FBiH. Sarajlije će sada dignuti novi kredit jer im se može, a isti će vjerojatno kasnije ponovno prebaciti na Federaciju i tako do daljnjeg. Da se nekome stvarno prave ceste mogla je Vlada Federacije BiH tih 200 milijuna KM investirati u autocestu, a tzv. “sarajevski kredit” da vrati onaj ko ga je i podigao, Kanton Sarajevo”, kazao je Karamatić.

Za usvajanje seta zakona kojim je predviđeno povećanja trošarina glasovali su Sead Kadić, Halid Genjac, Safet Softić, Fahrudin Radončić, Bariša Čolak, Zdenka Džambas, Lilja Zovko, Dragutin Rodić, Nebojša Radmanović i Sredoje Nović.

Protiv povećanja trošarina bili su Sifet Podžić, Mario Karamatić, Ognjen Tadić i Darko Babalj, dok je suzdržan bio Martin Raguž.

IZVORBrotnjo.info
Podijeli objavu