Naslovnica CRKVA Veliki tjedan i Uskrs u Međugorju

Veliki tjedan i Uskrs u Međugorju

Podijeli objavu
Foto: Brotnjo.info

Donosimo raspored molitvenog programa u Međugorju u Velikom tjednu.

10. travnja – 12. travnja 2017. – Veliki ponedjeljak, utorak i srijeda: Svete mise na hrvatskom u župnoj crkvi su po redovitom rasporedu u 7:30 i 18 sati. Ova tri dana vjernici će imati prigodu za sakrament pomirenja prije jutarnje svete mise, te poslije podne od 16:30. Kako u dane Vazmenog trodnevlja svi svećenici sudjeluju u obredima, ispovijed će završavati pola sata prije njihova početka. Molimo sve vjernike da, ukoliko je moguće, pristupe sakramentu pomirenja prije početka Vazmenog trodnevlja.

13. travnja 2017 – Veliki Četvrtak: U župnoj crkvi prijepodne nema nikakvih obreda. Molitva krunice počinje u 17 sati, a u 18 sati slavimo Misu Večere Gospodnje. Nakon misnoga slavlja vjernici će imati prigodu za tiho klanjanje do ponoći. Prigoda za svetu ispovijed je od 16 do 17:30 sati.

14. travnja 2017. Veliki Petak: Crkva danas ne slavi euharistiju, te prijepodne u župnoj crkvi nema nikakvih obreda. Križni put za župljane i hrvatske hodočasnike na Križevcu počinje  u 11 sati. Krunica u župnoj crkvi počinje u 17, a obredi Muke Gospodinove u 18 sati. Na obredima se, kako je to i običaj, prikupljaju milodari za Svetu zemlju. Taj dan osobito razmatramo muku, smrt i ukop Gospodinov, a Veliki Petak je u Katoličkoj crkvi i dan obvezatnoga posta i nemrsa. Svećenici će biti na raspolaganju za sakrament pomirenja od 16 do 17:30 sati.

15. travnja 2017. – Velika Subota: Na Veliku Subotu Crkva se, u molitvi i postu, zadržava kod Gospodinova groba, razmatrajući njegovo spasenjsko djelo. Prijepodne u crkvi nema nikakvih obreda. Krunica u župnoj crkvi počinje u 20 sati, a Vazmeno bdjenje u 21 sat. Prigoda za ispovijed je od 19:30 do 20:30 sati. Molitveni program, kao i redovito, prenosi i radiopostaja „Mir” Međugorje.

16.  travnja 2017. – Nedjelja Uskrsnuća Gospodinova: Svete mise na hrvatskom jeziku u župnoj crkvi su u 7, 8, 11 i 18 sati, a na Vionici, u Miletini i Šurmancima u 10 sati. Nema uobičajene «đačke mise» u župnoj crkvi.