Naslovnica POLITIKA Dom naroda FBiH: Hrvatski izaslanici aktualizirali pitanje autoceste kroz Hercegovinu

Dom naroda FBiH: Hrvatski izaslanici aktualizirali pitanje autoceste kroz Hercegovinu

Podijeli objavu

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH   održao je 20. sjednicu. Između ostaloga, Tomislav Mandić, izaslanik u Klubu Hrvata ponovno je potencirao pitanje odgovornosti Uprave Javnog poduzeća „Autoceste“ Federacije BiH za nepravilnosti kojima se pokušala zaustaviti izgradnja dionice autoceste na Koridoru Vc kroz Hercegovinu.

Nepravilnosti na koje Mandić ukazuje već neko vrijeme potvrdila je i Agencija za istrage i prijevare Europske investicijske banke, EIB-a. Izaslanik Mandić zatražio je da o Uprava JP AC F BiH o svemu podnese detaljno izvješće Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Među brojnim pitanjima koje su postavili izaslanici Kluba hrvatskog naroda je i pitanje Josipa Mioča o nacionalnoj strukturi rukovodećih službenika sudske policije u Federaciji BiH, a u kojima, prema informacija sa službene stranice Sudske policije Federacije BiH nema niti jednog Hrvata. Mioč je od mjerodavnih zatražio podatke o nacionalnoj strukturi rukovodećih službenika Sudske policije u svim županijama u Federaciji BiH.

Izaslanik Damir Jukić, ponukan brojnim pritužbama svojih sugrađana žitelja Žepča te susjedne općine Usora, posebice onih koji žive na rubu siromaštva, potom onih koji rade u nekoj od susjednih država i ne posjeduju tv prijamnik, zatražio je od RTV Federacije BiH precizne podatke o broju utuženih pretplatnika u svim općinama u Federaciji BiH zajedno s podatcima o svim dosad presuđenim iznosima i sudskim troškovima koji su u nekim slučajevima i do deset puta veći od visine duga za rtv pristojbu. Istaknuo je pri tom i nezadovoljstvo Hrvata radom RTV Federacije BiH.