Naslovnica GOSPODARSTVO Todorićev kraj: Blokirani Agrokor, Belje, PIK Vinkovci, Ledo, Jamnica, Tisak

  Todorićev kraj: Blokirani Agrokor, Belje, PIK Vinkovci, Ledo, Jamnica, Tisak

  Podijeli objavu

  Prema podacima s Fininog servisa danas u 12:55  u blokadi je i Agrokor d.d. , a osim njega blokirane račune imaju i Belje te PIK Vinkovci, Ledo, Jamnica i Tisak. Svi osim Konzuma!

  Belje ima oko 1300 zaposlenih i godišnje prihod od 1,6 milijardi kuna, te je jedna od većih firmi iz sustava Agrokora. Pik Vinkovci imaju prihode od oko pola milijarde kuna i 500  zaposlenih, dok krovna kompanija Agrokor ima oko dvije milijarde kuna prihoda i 226 radnika, piše Index.hr.

  Jamnica, Tisak i Ledo koje su danas završile u blokadi, ranije su se spominjale kao neki od kandidata za eventualnu prodaju.

  Ledo, Tisak i Jamnica zapleli se u mrežu Todorićevih dugova

  Radi se o kompanijama koje imaju zadovoljavajuće poslovne rezultate, ali su se očito zapelle u mrežu Todorićevih dugova i završile s blokiranim računima.

  U prvih devet mjeseci prošle godine Jamnica je imala prihode od oko 2,3 milijarde kuna i neto dobit od 306 milijuna kuna. Agrokor u Jamnici ima 76,83 posto dionica.

  U Tisku, lancu kioska Agrokor ima tek nešto više od 50 posto vlasništva. No u vlasničkoj strukturi Tiska nalazi se TDR, ali i njihov vlasnik British American Tobacco.

  Agrokor je TDR-u u kolovozu prošle godine prodao 16 posto udjela u Tisku. British American Tobacco, kroz svoju tvrtku BAT Investments posjeduje 25,86 posto dionica. Tisak je prvih devet mjeseci prošle godine završio s minusom od oko 10 milijuna kuna uz prihode od 2,2 milijarde.

  Ledo je prvih devet mjeseci prošle godine imao prihode od gotovo dvije milijarde kuna, a dobit oko 310 milijuna kuna.

  Agrokor u Ledu ima udio od 49 posto, a ostali značajniji dioničari su mirovinski fondovi.