Naslovnica SPORT Ivan Martinac s reprezentacijom Hrvatske osvojio zlatnu medalju na prvenstvu Balkana

Ivan Martinac s reprezentacijom Hrvatske osvojio zlatnu medalju na prvenstvu Balkana

Podijeli objavu

Protekloga vikenda u Čačku je održano 19. Po redu karate prvenstvo Balkana na kojemu su uspješan rezultat zabilježili i članovi Karate kluba Hercegovina – Zagreb, gdje je nastupilo njih petero (Tina Marić,Lucija Čatlak, Ivan Kvesić, Ivan Martinac, Anđelo Kvesić) kako u pojedinačnom tako i ekipnom dijelu.

Prvak Balkana u kategoriji -84 kilograma je Ivan Kvesić. On je u prvoj borbi pobijedio Vujadinovića(MNE) 5:0, zatim Matijevića(SLO) 4:2, Antjik(MKD) 3:0, polufinale Cvrkota (SRB) 8:0 te u finalu Čongo (BIH) 2:0.

U pojedinačnom dijelu Ivan Martinac i Anđelo Kvesić su izgubili za broncu, a Tina Marić i Lucija Čatlak u prvoj borbi.

U ekipnom djelu borbi reprezentacija gdje su okosnice bile (A.Kvesić, I.Martinac i I.Kvesić) protiv Makedonije 3:0, Slovenija 3:0, Srbija 3:0, i u finalu Crnu Goru 3.0 Hrvatska je osvojila 1. mjesto u muškom dijelu te cure gdje su nastupile (Čatlak, Marić) osvojile su 3. Mjesto.

Trener Danijel Vučić: Jako zahtjevno i naporno razdoblje za ekipu vikend za vikendom nastupi  poslije sedmodnevnih  priprema reprezentacije  radili su Svjetski Kup Laško, zatim Karate 1 – Premijer Ligu Roterdam,  ovaj vikend prvenstvo Balkana, naredni vikend Karate 1 – Premijer liga Dubai i nakon toga na Zlatni pojas Čačka.

Uz sve ove zahtjeve uzastopnih nastupa koji su pred natjecateljima kluba jako je važan faktor održavajući trening kako bi ostali na što većoj razini izdržljivosti, napraviti kvalitetnu  prevenciju od ozljeda da ostanu zdravi i nepovrijeđeni u ovoj fazi sve do završnih priprema pred Europsko prvenstvo naravno uz situacijski dio treninga koji je neizbježan sve do prvenstva – priopćeno je.