Naslovnica DRUŠTVO VIDEO Dirljiva snimka Ivana Klasića koji po treći put čeka transplataciju bubrega

VIDEO Dirljiva snimka Ivana Klasića koji po treći put čeka transplataciju bubrega

Podijeli objavu

Bivši hrvatski reprezentativac Hrvatske Ivan Klasnić danas se bori s bolešću bubrega zbog čega mora triput tjedno ići na dijalizu, a u njemačkim medijima se pojavio video koji prikazuje njegov boravak u bolnici.

Osim s ozbiljnom bolešću, Klasnić se bori i s liječnicima Werdera – svog bivšeg kluba – kojeg tuži za kalvariju koju prolazi proteklih 10-ak godina. Dosad je dvaput transplantirao bubreg, a sad čeka i treću transplantaciju, prenosi 100posto.hr

Njemačka televizija NDR posjetila je Klasnića u bolnici i snimila kratki film o njegovoj životnoj borbi, a emitirat će ga ove nedjelje.


Potreban mu je novi bubereg

Budući da mu obitelj više ne može pomoći, mora na listu čekanja. U Njemačkoj takvi slučajevi traju i do sedam godina.

Bivši nogometaš prije deset godina je saznao da mu bubrezi nisu zdravi. Iza njega su već dvije transplantacije, a trenutačno nema odgovarajućeg donatora. Prvi put je operiran 25. siječnja 2007. godine u Bremenu. Tijelo je tad odbacilo bubreg koji je donirala njegova majka Šima, naša Broćanka iz Donjeg Malog Ograđenika. Druga transplantacija uslijedila je sredinom ožujka iste godine u Hannoveru gdje mu je presađen očev bubreg.

Podijeli objavu