Naslovnica DRUŠTVO Bagarić: Možda planiraju opet izvesti tenkove kao što su to učinili u...

Bagarić: Možda planiraju opet izvesti tenkove kao što su to učinili u slučaju Hercegovačke banke

Podijeli objavu

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a BiH u Parlamentu Federacije BiH (FBiH) Jozo Bagarić izjavio je kako je cilj onoga što rade bošnjački političari u FBiH smjena svih legitimnih hrvatskih dužnosnika te da na njihova mjesta postave “Hrvate po zanimanju”.

Bagarić kaže kako je rezoluciju o osudi inicijative za federalizaciju BiH u federalnom Parlamentu izglasala svebošnjačka rezervna koalicija, bez hrvatskih zastupnika, što govori o položaju, statusu, pravima i odnosu prema Hrvatima u FBiH.

– Nije ovo prvi put da to čine. Mnogo je takvih postupaka i situacija u kojima su Hrvati preglasani i u kojima uopće nije bilo bitno što Hrvati misle. To je izuzetno loše i za FBiH, ali i za BiH – rekao je Bagarić za “Glas Srpske”.

On naglašava kako rezolucija nema bitan značaj u svom meritumu, ali da šalje lošu poruku, jer odražava kako Hrvate doživljavaju na ovom prostoru samo zašto što drugačije misle o unutarnjem uređenju FBiH i BiH.

– Hrvate izravno i neizravno proglašavaju neprijateljima ove zemlje – rekao je Bagarić.

On smatra kako izlaz iz ove situacije leži u otvorenom razgovoru u parlamentima, ali ne metodom nametanja i brojanja ruku kao što je to bilo u slučaju rezolucije.

Bagarić je rekao da su Hrvati protiv modela građanske opcije ustava, koji najavljuje SDP BiH, a po kojem bi nacionalne odrednice bile eliminirane, a BiH svedena na princip jedan čovjek jedan glas.

– Taj model je u suprotnosti s ustavima BiH i FBiH… Možda ovo sada što rade nije ništa drugo nego pripremanje za neki scenarij, za novo slanje tenkova na Hrvate kao na Hercegovačku banku. Ne bi me iznenadilo da žele smijeniti hrvatskog člana Predsjedništva BiH – rekao je Bagarić i dodao da to Hrvate neće obeshrabriti i zaustaviti.

Podijeli objavu