Naslovnica GOSPODARSTVO BiH na 26. sajmu Viroexpo predstavila svoju turističku i gastro ponudu

  BiH na 26. sajmu Viroexpo predstavila svoju turističku i gastro ponudu

  Podijeli objavu

  Turistički Klaster Hercegovina u suradnji s Gospodarskom komorom FBiH nastupio je na Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo na kojemu se ove godine na više od 21 tisuću četvornih metara vanjskog i unutarnjeg izlagačkog prostora predstavlja više od 500 izlagača iz Hrvatske, BiH – zemlja partner, Slovenije, Mađarske, Slovačke, Srbije, Makedonije, Italije, Austrije i Azerbajdžana.

  26. po redu Viroexpo otvorio je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković , a u ime zemlje partnera ovogodišnjeg sajma izaslanstvo BiH je predvodio doc.dr.sc. Marko Šantić, predsjednik Gospodarske komore Federacije BiH.

  Na pedeset četvornih metara štanda Bosna i Hercegovina predstavila je, između ostalog, svoju turističku i gastro ponudu. Uz Turistički Klaster Hercegovina, BiH su ove godine na sajmu predstavljali i Visit Sarajevo, TORS, Una Sana klaster, TZ Bihać, AS Group, Vinarije Čitluk i Podrumi Andrija, Eko Puđa, Belgrad koje je u ime svih komora u BiH okupila Gospodarska komora F BiH.

  Štand BiH dobio je i prestižno Zlatno priznanje u kategoriji veliki izlagač.

  Uz predsjednika Vlade svečanosti otvorenja nazočili su i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović te ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić.

  BiH je po drugi put zemlja partner Viroexpa. Prvi put je to bilo 2009., a drugi put 2023. U njeno ime zahvalio je predsjednik Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine doc. dr.sc.Marko Šantić, koji je naglasio povezanost Hrvatske i BiH ne samo kroz graničnu povezanost, već i gospodarstvo, ali i izvrsnim rezultatima ostvarenima u vanjsko-trgovinskoj razmjeni te projektima prekogranične suradnje – priopćeno je.

  Podijeli objavu